Wednesday, 30 January 2013

Kulit muka cantik dengan produk shaklee :-) :-)

Assalamualaikum

Kali ni akak nak cite pasal kulit muka cantik, gebus, flawless, glowing. Al kisahnya tadik akak pergi membeli stok shaklee yang diorder customer dan kengkawan..Berkenal dengan kawan baru juga member shaklee namanya CTZ (kerja mercy you)...hehehehe.

Akak queue belakang puan ctz ni, letak borang order sambil sembang-sembang, biasalahkan dah namanya pon perempuan hehehe. Then tiba time nak amek barang yang dibeli...antara barangan yang akak beli

***Energy Soy Protein
***Lechitin
***Alfalfa
***GLA
***Advance Join Health Tablet

Sementara nak nunggu nak ambek barang sambung nyembang ngan ctz nih lagik. Ok dah siap amek barang , akak pon pusing belakang. Tup-tup ctz cakap...

"Mas u elok kalau jual kosmetik"
"Hah"akak mcm terbelur kejap
"Taklah kulit muka u cantik, tak de jerawat batu, kalau jual kosmetik mesti laku"
"Hahaha, cantik lah sangat kulit i nih" (padahal dalam hati akak berbunga-bunga)


Exceli, kulit akak ni bukanlah putih melepak,gebus mcm retiss...cuma alhamdulillah takder jerawat batu,parut hitam pun takder. Rahsianya....

Akak amalkan makan alfalfa, tambah dengan minum ESP, ambil GLA complex (utk glowing kulit muka) sablum tido....

So kengkawan yang ada extra duit tu leh lah cuba shaklee collagen powder utk mencantikkan lagi kulit muka...

***Berminat???? Sila hubungi saya Masliza 012-2965214...Harga pastinya saya berikan yang istimewa untuk anda semua.....

Monday, 28 January 2013

Khasiat ESP Shaklee




  • untuk yang makan vitamin C, B complex utk masalah kulit, ESP memberi khasiat protein terbaik untuk memperbaiki sel kulit yg rosak
  • untuk yang sedang berdiet, minum ESP adalah pilihan terbaik utk masa2 snacking atau bila2 terasa lapar. 
  • untuk yang ada masalah kolestrol, protein soya boleh membantu merendahkan tahap kolestrol 
  • untuk yang vegetarian, ESP adalah pilihan terbaik kerana protein soya mempunyai khasiat yang paling hampir dengan protein daripada daging2
  • untuk yang pregnant, dan suka kebaikan soya untuk bayi, ESP adalah pilihan yang lebih selamat dan berkesan berbanding soya yang dibeli dalam kotak, kerana pemprosesan ESP yang berkualiti tinggi
  • kalau nak badan jadi lebih pejal terutama selepas bersalin dan breastfeeding, ESP adalah yang terbaik! minum ESP secara konsisten, memang akan rasa perubahan ketara. 

Moh kita kekal sihat dan bertenaga walau dah masuk 3series

Assalamualaikum'

Kali ni saya nak bercerita kepada kawan-kawan tentang khasiat Energy Soy Protein (ESP). Kalo anda semua nak tahu, ESP ni product besst seller and hot item gitu... ESP ni sesuai untuk semua peringkat umo dan memberikan mcm2 benefit kepada para pengamalnya. OK meh sini saya share tips mudah untuk memilih produk soya terbaik:


1) kacang soya mesti tumbuh membesar secara organik- bermaksud ditanam tanpa bahan kimia, yang menyebabkan zat soya berkurangan. selain zat kurang, ia boleh menyebabkan kanser juga. jadi, katakan tidak kepada penggunaan pesticides, fungicides dan herbicides semasa pembesaran kacang soya itu.

2) kacang soya mestilah Non GMO. apa maksud non GMO? maksudnya kacang soya itu tidak dihasilkan secara tiruan, dialter bentuk asal genetiknya. kacang soya tiruan adalah lebih murah dihasilkan tapi genetik nya dah dimodified dan tidak asli lagi. khasiatnya jugak tidak lagi asli lah.

3) protein soya mesti ada 9 asid amino lengkap- ini kerana badan kita memerlukan 9 jenis asid amino ini (yang diperolehi daripada sumber protein yang dimasukkan ke dalam badan melalui makanan). apa gunanya asid amino? banyak gunanya- hasilkan hormon, menghadamkan makanan, hasilkan enzyme, sebagai antibodi etc. kalau satu jenis asid amino tak ada, immune system badan boleh berkurangan sebagai 30%. ada fungsi badan yang boleh tergendala tanpa asid amino yang lengkap ini.

4) soya mesti dibersihkan/ diasingkan dengan air, bukan alkohol. kenapa? selain alkohol tu haram untuk orang islam, alkohol juga menghapuskan kandungan isoflavanes dalam kacang soya. kalay soya takde isoflavanes, memang khasiat soya itu langsung tak wujud. isoflavanes terbukti mengurangkan risiko kanser, menyeimbangkan hormon dan meningkatkan jisim tulang. ingat tu, soya bukan penyebab kanser ya, tapi cara pemprosesan tu yang menyumbang kepada kualiti soya itu sendiri.

5) proses pembuatan protein soya bukan melalui pemanasan- asid amino yang terdapat dalam protein soya adalah sangat sensitf kepada suhu yang tinggi. memasak soya dengan suhu yang tinggi memusnahkan asid amino yang penting sehingga 50%. rugi lah makan tanpa khasiat kan!

6) bahan anti- thyroid/ anti- growth substance mesti disingkirkan. cara penyingkirannya pula mesti memastikan asid amino dan kandungan isoflavanes dalam protein soya tidak terjejas.

7) product soy isolate mesti ditambah dengan unsur kalsium. ini kerana tanpa tambahan kalsium, soya yang asal boleh menyebabkan kerapuhan tulang. tambahan kalsium akan meneutralkan semula soya dan mengembalikan faedah- faedah yang lain.

apa yang anda tahu tentang minuman soya yang anda ambil? ada kesemua 7 perkara di atas? cuba tanya penjual soya di petaling street, berani? confirm kena pelangkung! hahaha!


Kekal Bertenaga dan Sihat Dengan ESP Shaklee
Kekal Bertenaga dan Sihat Dengan ESP Shaklee



Hubungi saya Masliza melalui sms/whatapps 012-2965214 or lia_kirana16@yahoo.com...

** *produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Khasiat Omega Guard Shaklee (sihat dan slim)



Salam semua.

OK sekarang ni saya nak bercerita tentang khasiat minyak omega 3, Omegaguard Shaklee. Saya dan en hubby dah menjadi pengguna setia vitamin ni. Memang banyak kelebihan bagi yang mengamalkan pengambilan omega guard ni. 

Melindungi Jantung Anda
OmegaGuard membekalkan adis lemak omega-3 yang berpontensi ultratulen dengan spektron penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega 3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega 3 dapat memekihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


Membantu pengguna untuk slim melim
Sesiapa yang nak slim juga disarankan mengambil omega guard 3biji setiap kali lepas makan tengahari.  



Minyak Ikan Terbaik Dunia.
OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 990mg asid lemak Omega.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?
Ibu hamil
Ibu menyusu
Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
Lelaki
Warga Emas
Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
Pelajar 
Mereka yang mementingkan kehidupan sihat

Sejak anak saya mengambil OmegaGuard Shaklee setiap hari, dia jarang selsema atau bersin diwaktu pagi.

Sila sms/whatapps or bbm saya masliza 012-2965214 or lia_kirana16@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...