Sunday, 22 December 2013

Blogging, Fun, Money : Business Shaklee di alam maya

Blogging Fun Money ---mcm best je kan bunyik nya..heheh mmg best pon uolss. Ekceli itu tajuk training yang saya attend khas utk group PAF, dan LiSA. Seronok uolls bisness shaklee kami ni. Dapat gi training FOC lagi. Ilmu free uolls. Dunia blogging ni mmg dah lama pun pada diri saya. Dulu2 zaman memula kerja
blog ni saya buat mcm diary hehehehe. Mencurah perasaan pun dalam blog ni lah, hehehehe. Disebabkan beberapa sebab yang tak dapat dielakkan, blog NUR HATI terpaksa saya delete. Biarlah kisah-kisah lama tu jadi sejarahkan...

Training Blogging, Fun, Money (BFM) ni sebenarnya dibuat supaya keluarga Shakler kami dapat menggunakan medium lain selain fb untuk mempromosikan produk dan bisness kami. Maklumlahkan fb memasing tu dah tepu rasanya hahahaha. Kami harus mencari sesuatu yang baru, fresh bagi memastikan kami dapat terus bersaing. Alang-alang dah berbisness ni kan, biarlah sampai menjadi dan berjaya.

Macam biasalah kan, lepas training kita bergambor dulu kan. Memang banyak ilmu yang dapat kami gali hari tu uolls. Mcm mana nak menjadikan blog kami 'tumpuan' orang ramai dan apa key word yang membolehkan blog tu mudah dicari. Maklumlah mmg ramai orang yang ber blog ni kan. 

Paling best bila dpt sharing daripada otai blogger Fara dan Master Azlin.  Ok lah next time kita ceciter lagi khasit dan pekdah dari BFM ni hehehehe....
Mana buleh sekali harung je kannnn


Wednesday, 18 December 2013

Cinch Untuk Kurus dan Online Business dengan Shaklee

Hari ni memulakan hari dengan breakfast Cinch Shaklee (saya pilih perisa latte) sambil melihat bangunan 'rebung' hehehe. Cinch Shaklee ( 3 perisa chocolate, vanilla  dan latte) produk yang memang dibuat khas untuk inch loss programme Shaklee


Ramai yang dah berjaya Mengurangkan inci dan kurus dengan Cinch Shake Shaklee ni. Setiap kali minum Shakler Cinch ni, badan akan dapat 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Istimewanya Cinch kerana ia mengandungi LEUCINE. 

LEUCINE tu apa???
Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Kenapa korang ingat aweks cun ker? Noooo nooo nooo. Leucine ni akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun selepas bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak  yang ada. 

Opsss saya sebenarnya nak bercerita tentang fefeling bagus bila minum cinch latte yang mengadap KLCC. 

Fuhh bestnya kan bila orang lain terpaksa berkejar-kejar ke tempat kerja, tapi saya sedang menikmati cinch latte sambil melayan order masuk. Hohohoho sejak menjadi Work At Home Mom (WAHM) ni, tak de dah nak risaukan date line ke boss bising ke. Saya berbisness Shaklee ikut masa yang flexsible. Income??? Jangan tanya berapa sebab saya dapat lebih dari kerja makan gaji. 

Anda nak cuba cinch latte atau nak mengetahui rahsia menjana wang, duit, pendapatan dengan bisness online Shaklee boleh hubungi saya. Free product consultation and business plan untuk anda. 

Nur Masliza - 012-2965214

Tuesday, 17 December 2013

Kurus dan hilangkan perut buncit dengan omegaguard shaklee

Saya suka omegaguarg sebab omega mempunyai banyak fungsi dan sangat sesuai untuk pelbagai lapisan masyarakat. Wajib ada sebotol omega dirumah. Suami yang perut buncit memang lah sesuai sangat amalkan 3 biji omega setiap hari. Walaupun suami saya ni alahaiiii malas nya lah nak makan omega sekarang. Tetapi masa mula2 dia ambil omega (promosi Februari ke March) dulu memang seluarnya terasa longgar. Bila seluar longgar tu maksud nya memanglah ukuran lilitan pinggang dah kurang. Tak leh lah nak ambil suami saya sebagai testimoni sebab dia memang mengelat bab makan supplement ni. 

Ok berbalik pada kebolehan omega ni mengurang kan perut buncit adalah kerana omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat. Apabila lelamak dalam badan dibakar dengan cepat maknyanya lapisan lemak terkompol dlm badan tu akan berkurangan sikit demi sedikit.


Haaa mcm gambar di atas di mana omega akan membantu mengurangkan lemak yang dah terkumpul dalam badan terutamanya perut hockey. Kredit pic dari Aishah Amin. 

Tambahkan suplemen Omega-3 ke dalam diet harian anda. Omega-3 adalah sejenis asid lemak yang baik untuk tubuh badan anda yang membantu ‘melawan’ lemak tepu dan kolesterol yang ‘jahat’. Selain itu, Omega-3 ini juga membantu mengawal keradangan di dalam badan, menguatkan jantung, membantu penglihatan yang baik, serta boleh meningkatkan mood anda. Omega-3 ini boleh didapatkan dari sumber beberapa jenis ikan seperti salmon, ikan kembung, tuna, dan sardin. Anda juga boleh membeli kapsul supplemen Omega-3 di pelbagai farmasi dan klinik -kevin zahri-

Hah, kalau sudah pakar yang berbicara kan, cakap banyak takde lah kan. Confirm betul benar dan dipercayai hehehe. Says sendiri memang penggemar omega kerana selain untuk kurangkan ke boncetan perut akibat bersalin cesarean, tetapi juga untuk menjaga kesihatan sendi dan jantung selain untuk mengelakan tekanan darah tinggi. Untuk Firas memang sebiji sehari tu wajib untuk dia- sebab nya nak pastikan brain development dia berkembang dengan baik. Sapa tanak anak bijak dan genius kan? Hehehe

Hehehe model terseksi sedikit di sini.  Selain tu beberapa golongan lain yang perlukan omega ialah;
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan,kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
So apa nak tunggu lagi kan, beli sebotol seisi rumah boleh makan. Takyah nak fikir lagi, omegaguard shaklee adalah yang terbaik berbanding brand lain (kita cerita kemudian) hehehe.

Nak cuba? Nak merasai perut flat, sihat dan anak bijak? Omega lah jawapannya....

WA/SMS : Nur Masliza

Sunday, 15 December 2013

Omegaguard untuk kurus, sihat, cantik, ibu sihat dan anak bijak

Sempena bulan ni promosi omegaguard Buy 6 free 1, saya nak sharing dengan anda semua mengenai 7 golongan yang memerlukan omega dalam kehidupan seharian mereka. Anda perlu mengambil Omega sekiranya anda: 
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
Haa apa lagi kan nak sihat, nak cantik, nak kurus, nak anak bijak dll tu cecepat lah sambar omega ni....

Nur Masliza 012-2965214




KEPENTINGAN MINUM AIR

Banyak orang tak tahu dan sering mengabaikan pengambilan air putih dalam rutin seharian...disini saya senaraikan 9 sebab utama kita kene minum air...


1. Weight loss < -- jadi siapa2 yang dalam proses berdiet... harus makes sure tak berenggang dgn plainwater..Tahukah anda yang AIR adalah alat terbaik untuk menurunkan berat badan..kenapa..sebab ianya dapat menggantikan minuman yang berkalori tinggi seperti soda dan juice..Dan yang anda perlu tahu yang AIR ni bertindak menekankan selera makan anda...maksud saya mcm ni.. Dikala anda berasa lapar,yang sebenarnya anda hanya haus..so instead of minum air.anda pergi makan...cemanalah nak diet..jadi cukup sekadar minum air okay.Water has no fat, no calories, no carbs, no sugar. Drink plenty to help yourweight-loss regimen.
Kepentingan Air Dalam Hidup

2. Heart healthy <-- Ini lagi satu fakta yang anda perlu tahu untuk minum lots of plain waer...Minum air dalam kadar yang cukup dapat menurunkan risiko serangan penyait jantung....A six-year study published in the May 1, 2002 American Journal of Epidemiology found that those who drink more than 5 glasses of water a day were 41% less likely to die from a heart attack during the study period than those who drank less than two glasses.
3. Energy..Hakikatnya ..kekeringan dlm bdn dapat menarik tenaga kita dan membuat kita mudah letih.... If you're thirsty, you're already dehydrated -- and this can lead to fatigue, muscle weakness, dizziness and other symptoms.
4Headache cure..Lain2 gejala kekurangan air adalah sakit kepala... Ada sebab lain punca2 kita sakit kepala tapi kekeringan/dehydration adalah salah satu punca atau penyebabnya.
5. Healthy skin..Orang kata minum air akan dpt membersihkan kulit dan membuat ianya berseri... Well...semua ni bukan dalam satu malam yer.... tapi cuba dalam seminggu ni consisten minum air..dan lihat kesan ke atas kulit anda...jeng jeng jeng...
6. Digestive problems..Sistem penghadaman kita memerlukan air yang cukup untuk digest the food..Water can help cure stomach acid problems, and water along with fiber can cure constipation
7. Cleansing..Yang ni semua orang tahu lah kan..yang air ni digunakan olehbadan untuk flush out all the toxin sampah sarap dari body kita ni..kan
8. Cancer risk..drinking a healthy amount of water has also been found to reduce the risk of colon cancer by 45%. Drinking lots of water can also reduce the risk of bladder cancer by 50% and potentially reduce the risk of breast cancer.
9. Better exercise..Kalau bdn kita kekurangan air..ia akan melambatkan dan merencatkan aktiviti bersenam kita...semua jadi slow dan susah.Bersenam ni perlukan air tambahan..jadi make sure sebelum dan selepas bersenam tu.minum air yang mencukupi yer..

..nah..sekarang dah tahu kepentingan air.maka kenelah pilih yang terbaik..
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, 3 December 2013

Buat DUIT Secara Online dengan Shaklee

Alhamdulillah dah sampai ke December rupa-rupanya kita ni kan. Tak lama lagi kita akan menginjak ke tahun 2014. Hadiah dari kerajaan terchenta ialah kenaikan kadar elektrik sebanyak 15%. Kononnya kenaikan yang tidak membebankan dan masih mampu dibayar. Ok whatever!!!

Minyak naik, gula naik, bil naik, GST lagi aduhh kesian kita yang hanya makan gaji tetiap bulan. Harapkan kenaikan tahunan yang tak seberapa dan bonus setahun sekali (itu pun kalau ada kan). Rakyat marhein yang tertindas. Kos hidup makin tinggi, so kena cari alternatif kan. Saya sendiri sudah berhenti kerja OMGGGHHH mana nak cari duit? Hehehe apa susahnya, shaklee membantu saya mendapat apa yang saya nak. Sejak terlibat dengan Shaklee memang saya tak risau langsung pasal bil ke brg naik ke apa. Sebabnya setiap 15 haribulan bonus shaklee masuk ke akaun rimau saya. BEST!!! 

Perjalanan dengan shaklee bermula akhir Januari 2013, sejak itu bonus saya sentiasa naik dan naik. Memang niat nak berhenti kerja bila bonus dah matched dengan gaji dan Alhamdulillah saya mampu menjadikan ianya realiti. Buat apa penat2 kerja pergi outstation selalu tinggal suami dan anak sedangkan saya boleh dan MAMPU dpt pendapatan yg sama dengan gaji malah lebih lagi dengan hanya melakukan business online shaklee. Bermodal kan RM 75 sahaja saya mula berbusiness. Pulangannya mmg saya tak jangka. Sudahlah tak perlu buat loan dan modal puluhan ribu. Terkesima tau dengan benefit yang saya dapat melalui business online ni. Memang MLM Shaklee ni lain dari yang lain.


Saya suka bila dapat bantu kawan2 yang memerlukan pendapatan sampingan disebabkan kenaikan kos sara hidup. Mereka sudah berjaya menjada pendapatan bermula dari 2 angka, meningkat ke 3 angka dan 4 angka. 5 angka belum lagi kerana kami masih sama-sama mengejar nak ke 5 angka, Insya Allah. Senang sambil kerja sambil business dan surirumah juga boleh buat business online shaklee ni. Anda pon boleh tau nak cari side income dengan shaklee atau nak jadikan shaklee sebagai satu-satunya sumber pendapatan anda...

Shaklee untuk sihat dan buat duit juga. Nak tau lebih lanjut tentang shaklee boleh sms/wassap saya. Istimewanya lepas jadi ahli anda tak keseorangan tau buat business. Kami ada support group yang available 24/7. Istimewa kannnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...