Sunday, 6 April 2014

Buat Duit Online~~Pilihan terbaik elakkan poket kering lepas raya

Alhamdulilah hari minggu yang damai. Sempena kehadiran Ramadhan tak lama lagi, saya teringat kisah makcik-macik saya di KL ni. Biasalah bila puasa persiapan nak puasa pun dah menggunakan banyak duit. Balik KL selepas raya memang selalu sangat kekeringan. Masa ni lah nak tunggu gaji seterusnya tu yang menyeksakan. Saya selalu jugalah menjadi banker tal bertauliah dulu2 sebab belim berkeluarga kan. Hehehe. Peruntukan kewangan puasa selalunya melebihi bulan2 lain. Saya pun tak pasti kenapa, adakah kerana puasa adalah bulan "makanan istimewa" atau keistimewaan puasa itu sendiri.

Masa puasa ni lah persiapan raya, nak balik kampung yang selalunya ramai orang akan terlebih bajet. Memang daya akui pakaian raya at least sepasang seorang untuk setiap anak2 perlu disediakan. Kalau anak dah 4 orang? Paling koman pun RM 400, katalah mak ayah jenis tak kisah pakai baju lama, so mmg duit save banyak. Tapi kalau mak ayah pun jenis nak melaram baju made in luar negara? Walaupun hanya sepasang baju baru kan, harga pun boleh tahan juga kita letak lah dlm RM500 untuk pakaian mak ayah. Belum masuk bab nak kena beli ole-oleh rumah mak, ehh mana boleh rumah mak aje, rumah mak mertua pun kena ada juga. Ok lah kita kata RM 100 lah untuk kedua-dua rumah. Tak kiralah walaupun hanya sebalang kuih raya. Ehh rumah sendiri pun kena sediakan kuih raya juga kan, maklumlah org KL rayanya sebulan so busuk-busuk pun RM200.

Habis tu nak balik kg kenalah juga servis kereta, nak jalan jauh ni maunya dua tiga ratua juga kalau keta buatan malaysia kan. Tapai kalau mereka tu pakai keta import??? Kenalah standby 400-500 juga. Dah servis keta, nak balik kampung kena fikir minyak dan tol juga, katalah dalam RM300 untuk ke pantai timur (tol murah). Hah, balik kampung tak kasi duit raya??? Huhhhh memang tak sahlah lam, at least sorg singgit, kedekut2 pun sediakan RM100 utk anak2 buah terdekat. Then nak jugak dihulur pada mak dan mak mertua sorang RM100 kan. Cer totalkan berapa perbelanjaan raya tu??? Hah.....RM2200 dah. Habis kalau gaji bersih RM3000, balik KL nanti balance cuma RM800 je. Belum tolak duit bulanan keta, bil air api, sekolah anak-anak. Pendek kata lepas raya kalau tak beringat memang KOREK TABUNG  lah jawabnya. Huhuhu

Jadi bila teringatkan masalah ni, saya nak berkongsi dengan anda tentang marketing plan Shaklee. Anda bolehmulakan daripada  sekarang. Mula sekarang? Buat apa tu? Hahaha...untuk elakkan anda balik KL lepas raya poket kosong, meh sini saya ajarkan anda business online Shaklee. Dengan plan paling kurang pun dalam 6 bulan anda akan dpt 4 angka. Ni kalau mula dari bulan April, Mei, Jun dan Julai at least anda dah ada tambahan duit 3 angka dengan Shaklee. Kami gunakan formula "6 steps" di mana saya akan bantu anda untuk menjadi income daripada 0-4 angka menggunakan 6 steps ini. Jika anda fokus dalam setiap coaching, anda boleh dapat 4 angka tersebut lebih awal. Ohh ini bukan skim tipu yer, ini network marketing Shaklee yang mana saya telah berjaya dapat 5 angka hanya dengan business online Shaklee.

Nah jadual di atas menunjukkan bagaimana anda boleh mendapat 3 angka sebelum raya nanti jika anda mulakan dari sekarang. Saya dah membuktikan formula "6 steps" yang diperkenalkan oleh empayar jutawan ini, sangat membantu perjalanan karier saya dengan Shaklee.

Setakat ini sudah ramai ahli saya yang menikmati 3 angka dan 4 angka juga sudah ramai. Uishh marketing plan shaklee sangat best.....nanti dalam entri seterusnya saya akan ceritakan lagi. Jadi bagi anda yang tercari cari jawapan bagaimana supaya balik raya nanti poket tidak koyak sana koyak sini, hubungi saya untuk info lebih lajut.

Nur Masliza 012-2965214
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...