Wednesday, 25 June 2014

Atasi Masalah Mudah Lupa dan Nyanyuk dengan Omega Guard Shaklee

Haish tiba-tiba teringat lah pulak kisah lama. Ini gara-gara pic yang di designkan oleh kawan Mak Jemah ni.
    Income like a manager with Shaklee

Memang tak hingin pun mak jemah nak ingatkan sejarah silam tu, tapi apakan daya omegaguatd Shaklee memang membantu mak jemah untuk tidak mudah lupa atau tak mudah jadi nyanyuk. Tentu anda semua terpinga-pinga apakah kena mengena omegaguard dgn penyakit cepat lupa atai nyanyuk ni kan. Ok disebabkan omega guard Shaklee (minyak ikan) ni mengandungi omega 3 iaitu asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Haaa kandungan EPA dan DHA ni lah yang bila mak jemah makan omega guard Shaklee tu menjadikan mak jemah tak mudah menjadi pelupa. 

Kenapa mak jemah suka kan omegaguard atau minyak ikan Shaklee ni. Of course lah sebab mak jemah ni tokey shaklee (bukan mak jemah declare tau tapi kengkawan yg ckp) tetapi sebab lain ialah kerana ia adalah satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.



Haa nampak tak banyak benefit omegaguard ni sebenarnya...Ni adalah poster Mak Jemah yang ke 5 menggunakan power point. Hahaha. 


Thursday, 19 June 2014

Bagaimana Saya Menjana Pendapatan 4 Angka Sebulan Dengan Shaklee

Haa kali ni Mak Jemah nak kongsikan tentang bagaimana asal usul Mak Jemah terjebak dengan Shaklee ni dan sanggup "bersara awal" daripada kerjaya Mak Jemah.

Memulakan Mak Jemah ni reg kengkonon nak makan saje, tapi keesokannya bila nanny yang tanya "Mas, u nak guna sendiri atau nak bisness yer". Tak ingat dah exact ayat yang mak jemah reply tapi yang pasti mak jemah cakap mkn sendiri dan slow-slow boleh berbusiness kot. Camtu lah lebih kurang jawapan mak jemah hahaha. 

Ok dipendekkan cerita esoknya makcik mak jemah datang rumah dia nampak lah  vitamin mak jemah bersusun-susun atas tupperware beras tu kan hahaha. Time tu mak jemah amek ESP, omegaguard, alfalfa, herbalx dan lechitin. So dia pun order lah daripada mak jemah. Ewahhh apalagi melompat kegirangan lah hati mak jemah. Tapi masa tu mak jemah masih bz kena pergi field semua bagai so mmg mak jemah kurang aktif buat sharing bisness online. ShaRing pertama mak jemah masa tu ialah berkenaan dengan Omegaguard. Saja test power tau hehehe. Meh mak jemah tunjuk 1st sharing mak jemah masa tu.  Hahahaha skema giler wehhh...
Omegaguard untuk membakar lemak dalam badan

Masa tu mmg offline mak jemah desup laju sebab family support. Bulan kedua je mak jemah dapat 600++guv.  Sukaa sangat masa tuuu. Bulan ke 3 barulah mak jemah beranikan diri buat online dengan super duper aktifnya. Masa ni lah mak jemah beranak 3 sekaligus. Tapi sayangnya mereka ni reg saja tapi tak berbusiness pun....bulan ke 3 ni lah mak jemah dapat buat 15++ guv sorang2 tanpa guv anak2...fuhhh masa tu dah start dapat rentak dahhh. Bulan ke 4 dan seterus mak jemah mmg takde masalah nak dapat 2000guv sorang2. 


Oklah dipendekkan perjalanan, bulan 6 mak jemah dah naik supervisor. Alhamdulillah...dari situ memang mak jemah tak menoleh lagi sebab memang setiap bulan mmg mak jemah dapat 4angka dah. Ehh bulan ke 4 pun dah dpt bonus RM 1000++ sebenarnya. Naik supervisor mak jemah punya bonus RM 2200++ Alhamdulillah syukur. Dan kini bonus mak jemah makij hari makin bertambah. Memang ada naik turun dalam mendaki 5 angka bonus bulanan ni....Tapi jika usaha tanpa jemu pastilah dapat.

Mak jemah memang menggunakan FB, boleh dikatakan 98% melalui fb dan 2% je offline customers.  Jadikan takde sebab untuk surirumah atau mereka yang berkerja tapi tetap tak cukup income mereka tu. Gunakan internet untuk jana income. Kalau perdana menteri kita yg terchenta Dato' Seri Najib Tun Abd Razak pun suruh manfaatkan internet utk jana income, takkan laaaaaa kita nak tengok saja2 khennn. 
Manfaatkan internet untuk jana pendapatan


Tak susah nak manfaatkan internet bagi mereka yang sedang mencari side income atau nak jadikan shaklee sebagai main income. Saya bermula dgn jadikan shaklee sebagai side income juga... Nak tahu lebih lanjut saya boleh tunjukkan jalannya...Surirumah jangan segan yer, anda buleh dapat 4 angka sebulan dengan hanya berbisness shaklee daripada rumah....best tauuuuuuu

Ingat kita mampu jana income dengan ber internet di fb instagram dan sebagainya.


Anyone can be a millionaire 
Nur Masliza 012-2965214

Wednesday, 18 June 2014

Early Birthday Celebration by Shaklee sempena 2013/2014 National Conference - part 2

Alhamdulillah tahun ni meningkat lagi umur Mak Jemah. Semakin meningkat umur 'anak muda' ni kan hahahahah. Mak Jemah tak kisah pun tau setiap tahun usia meningkat kerana ada 2 sebab utama :
1. Mak Jemah akan sentiasa di panggil 'anak muda' ---Udah nama abah ku MUDA hehehe
2. Produk Shaklee yang Mak Jemah consume memang menjadikan Mak Jemah flawless gitu. Allah sila lah muntah hijau yer hahahahah.

Kehkehkeh....Pada 8 Jun yang lalu sebenarnya birthday Mak Jemah sudah pun di raikan oleh pihak Shaklee semasa berlangsungnya National Conference 2013/2014. Dinner ditaja oleh Shaklee untuk peserta yang layak dapat Local Trip yang sebelum ni berlangsung lain date dengan NC, tapi this year buat sekali lah pulak utk NC dan Local Trip. Malam tuh dinner kat Beach Surface di Sunway Lagoon. Tema pulak hambekkk kau Beach Partayyyyy. Kehkehkeh..... Beach party lah sangat khennnnnnn. 


Actually tatau pun nak dapat surprised daripada Shaklee. Maklum lah first time Mak Jemah ikut Local Trip dan first time dapat jadik peserta NC sekaligus. Alhamdulillah...Hasil kerja keras dengan Shaklee. Syukur Ya Allah. Dalam dok asyik dinner, dengan adik beradik Shaklee dan anak beranak shaklee under PAF, tetiba beberpa nama dipanggil...dan Nur Masliza Bt Muda di announce oleh MC Heyyyyy itu nama Mak Jemah hokkey.  Paling best bila nama di panggil beramai-ramai dan siapa yang namanya di announce oleh MC  malam tu sila lah ke depan. Hambekkk kauuuuu, Mak Jemah pun terkedek-kedek lah dengan skirt glitter tu pi keluar dok depan pentas. Memasing yang keluar tu tak tahu pun punca nama di panggil. Memang tak terfikir sangat tau hahahaha. lepas tu MC pun berceloteh-celoteh bla bla bla barulah kami diberitahu bahawa ada satu celebration untuk meraikan JUNE BABIES....Allah, june babies lah sangat kan hahahaha. Pehtu, jemput semua naik atas pentas, ada chocolate cake besor gedabak serta cup cakes untuk sorang satu...Ramai gak laa June Babies tuuu hahahaha. Then lepas tu satu mamat ompoteh daripada Shaklee US pun naik pentas gakkk, owhh namanya Mr. Bradford Richardson   " I am june babies too..." sambil tersengeh-sengeh duduk kat tepi Mak Jemah. huhuu...wahhh kamu gatai naaa mat salleh... Mat Salleh tu nama moyang Mak Jemah jugak hahahahaha. 

Chocolate cake yang ditaja oleh Shaklee untuk June Babies katanya 
Teruja dapat Cup Cake dan selepas acara memotong kek gergasi oleh Shaklee

Selepas tu masa nak potong kek mamat ompoteh Richardson ni buleh lak selamber giler pegang bahu mak jemah...Wahhh ini kalaulah my inche hubby tahu mau dia makan hati hahahahaha. Geram gak tapi memikiorkan berlapikkan tudung floral Aji Juma dan kemeja Zara yg mak jemah pakai tu , mak jemah ok kan ajelah....

Mr Bradford Richardson pon June Babies tau...

Mak Jemah bersama roomate untuk Local Trip Shaklee

Birthday Mak Jemah sebenarnya 16 June hehehe. Tapikan dah rezeki Shaklee nak celebrate awal kita terima ajelah. Tak baik tau menolak rejeki. Terasa diri sangat di hargai oleh Shaklee ewahhh bukan main lagi kau Mak Jemah kannnnn...Apa pun penghargaan oleh Shaklee ni tidak akan berakhir di sini saja ...pasti akan lebih banyak lagi tahun hadapan. Doakan Mak Jemah akan success dan berjaya dengan Shaklee.




Thanks Shaklee, you make my dreams come true...Anyone Can Be A Millionaire with Shaklee....Call me and I guide you how.....


Love
Nur Masliza




2013/14 Shaklee National Conference-part 1

7-9 June 2014 telah berlangsungnya National Conference di Sunway Pyramid Convention Center (SPCC). Alhamdulillah tahun ini Mak Jemah dapat hadir dan layak menginap di 5 stars hotel yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Diulang sekali lagi ditaja oleh Shaklee 100% ok. Hehehe. 

Shaklee National Conrerence 2013/14 at Sunway Pyramid Convention Center

Seakan membalas dendam pada NC 2012/13 bila last menet Mak Jemah tak boleh hadir disebabkan tuntutan kerja, tahun ni puas hati nyahhhh stage 2 kali - car bonus achiever dan superstar award. Dan layak juga dapat tajaan penginapan percuma setelah layak dengan points yang dikumpulkan sepanjang cycle 13/14. 
Best Moment masa Shaklee National Conference 2013/14
Haa kat atas tu Mak Jemah kongsikan beberapa pic mak jemah yang vogue the vast tu khennn. Hahahaha. Mak Jemah bukan dapat naik stage sorang-sorang tau, tapi siap bawak seorang anak business naik stage sama-sama. Ya Allah syukur tak sia-sia usaha Mak Jemah. Tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan Mak Jemah bila tengok anak business naik stage tu...Sebak, pilu, happy semua ada nyah oiiii. Tak sangka mak jemah ni muka ganas hati ada taman-taman yer hahaha.
Nik Adewati -anak business Mak Jemah yang naik pentas NC 2013/14


Kengkawan, kekakak, kekadik yang sama-sama naik pentas NC 2013/14 dengan Mak Jemah


Hah rugi wooo boyfried Mak Jemah tinggal kan mak jemah, tgk mak jemah sekarang melatoppp duit berkepok-kepok kau. Award dah ada, konci keta besau pun dah ada khennn. Nyesal tak x-bopren??? Oii mak jemah kamu mana ada x bopren. Satu-satunya bopren kamu kan dah menjadi suamimu....Hahaha...Ya Allah, apa laa mak jemah merapek meraban ni kan hahaha. Sebenarnya Mak Jemah happy sebab dapat bimbingan daripada mentor henat dan mak jemah dapat hasil yang lebat. Kegembiraan berbusiness shaklee mak jemah dapat berkenalan dengan ramai lagi hamba2 Allah yang hebat dan menambahkan juga ilmu agama mak jemah yang tidak seberapa ini.  
Shaklee National Conference 2013/2014

Saat paling membuatkan mak jemah berdiri bulu roma ialah ketika tgk mak bisness dan nanny business naik pentas. Satu demi satu mtk naik pentas. Berdiri bulu roma sebab mak jemah diam-diam berjanji next year punya NC mak jemah akan lalu red carpet sempena MASTER PARADE. Ikhlas cakap masa tgk master berarak tu mcm nak nanggesss...

Tak sangka dengan Shaklee mak jemah sudah melalui banyak perubahan. Financial dan carreer mak jemah berubah. Alhamdulillah. Agak-agak kalau arwah abah masih hidup dia suka tak ekk tgk mak jemah semakin berjaya??!?

With Mr Roger Barnet, tuan punya company Shaklee dan Burberry
(Awat pic Mak Jemah nampak gemox benau tuh hahahah)


Saje tempek pic dgn Roger Barnett supaya korang jeless hahaha. Ok sambung part seterusnya lah pulak lepas ni hahaha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...