Wednesday, 24 August 2016

Dia Ingat Kita Cinta Ke Tulis Surat!!!!

Kecoh laa sepanjang minggu lepas orang dok share kat facebook tentang episod 'Berbalas Surat Antara Lin Dan Dengan Chong Wei'. Uish panjang berjela kan surat tu. Hehehehe. Sejujurnya saya baru baca kedua-dua 'surat' tersebut di facebook. Comel je ayat-ayat dalam 'surat' tersebut. Harus saya akui terdetik dalam hati betul ke Lin Dan tulis surat tu hahaha. Tapi saya tak kisah lah betul atau tidak. Baca tanpa perasaan je hehehe. Lepas tu gigih pulak baca balasan 'surat' dari Chong Wei hahahahaha. Dalam hati amboi bukan main lagi aihh depa ni. Dan saya ingatkan isu surat ni selesai. Walaupun terpalit sedih gak laa dengan balasan surat Chong Wei tu hahahaha. Ayat tak boleh blah (lebih kurang cam ni) 'saya mempunyai banyak koleksi pingat perak' adehh berlubang jantung kita baca tau hahahaha. Pandainya menyulam ayat!!!!

Tup-tup, semalam bila press mintak Chong Wei ulas isu ni rupanya isu tu sengaja di ada-adakan. Wallahhhhhhhh tertipooo sudah kita semua hahahaha. Paling best bila Chong Wei jawab "dia ingat kita cinta kaa tulis-tulis surat...mana ada" sambil geleng kepala. Ringkas, padat, kelakar dan reaksi muka yang cute!!!! Hahahaha. Terubat rasa kasihan pada DLCW dia senyum cenggitu hahaha. Nah tengok reaksi dan penafian DLCW di sini https://www.facebook.com/AstroAWANIEnglish/videos/1170815252940273/

Moral of the story, manusia sekarang suka sangat mengada-ngadakan cerita  mensensasikan berita. Mungkin reporter atau mungkin pahlawan papan kekunci ni suka untuk menarik perhatian orang barangkali. Apapun tujuan sebenarnya mereka sahaja yang tahu. Semua nak jadi hero barangkali- nak jadi orang pertama menyebarkan berita sensasi hahaha. Apapun itulah cabarannya dunia tanpa sempadan dan kecanggihan teknologi masa kini. Berita lebih pantas disebarkan melalui media sosial dan internet.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...