Kenali Shaklee Malaysia

Pada tahun 1915 di mana konsep vitamin masih belum dikenali, Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipta "Shaklee's Vitalized Minerals". Disinilah bermulanya sejarah Shaklee dan kemudiannya beliau bersama dua orang anaknya memulakan perniagaan pembuatan dan pemasaran produk nutrisi suplemen melalui syarikat Shaklee Corporation pada tahun 1956.

Shaklee memilih untuk menggunakan kaedah perniagaan secara 'Multi Level Markerting' atau MLM sebagai kaedah jualan walaupun pada masa itu ianya kurang dikenali tetapi beliau melakukannya demi menjaga kualiti dan status ekslusif produk.

Melalui falsafah "Living in Harmony with Nature®" Shaklee berkembang pesat dalam tahun 1970-an dan terus kekal sebagai peneraju produk kesihatan yang bermutu, selamat, dipercayai dan mesra alam demi kehidupan yang sihat dan bahagia sehingga kini.

Shaklee Corporation yang beroperasi di Pleasanton, California telah berkembang ke peringkat global di mana cawangan Shaklee kini terdapat di Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan, China dan Indonesia. Shaklee Malaysia memulakan operasinya pada Ogos 1995 di Subang Jaya, Selangor. Dan Shaklee Malaysia telah berpindah ke bangunan baru di Sunway Pinnacle pada 25 Ogos 2014. Sebuah pejabat yang lebih besar dan selesa. 

HO Shaklee Malaysia Berpindah
HO Shaklee Malaysia Berpindah

HO Shaklee Yang Baru Pinnacle Sunway
HO Shaklee Yang Baru Pinnacle SunwayNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...