Showing posts with label Ajht. Show all posts
Showing posts with label Ajht. Show all posts

Saturday, 24 August 2013

Ubat klinik vs supplement shaklee untuk mereka yang sakit sendi danlutut

Tadi bawa Firas pergi klinik sebab demam dan batuk. Walaupun mmg mommy dah kasi nutriferon batuk Firas still tak berhenti lagi. Risau sebab kat p.puteh ni kami dua beranak jer (mommy outstation), so terpaksa bwk g klinik takut klau dah melarat nanti papa dia kat KL. haish

Sampai klinik Dr Nasir dan isterinya jam 10.30, jumpa staff kat kaunter mereka ckp doktor masuk kul 11am. Adoi lamanya lagi nak kena tunggu. Patient mmg dah ramai yg menunggu mostly orang dah berumur, pangkat makcik2 dan nenek2. Ok sebab doc lambat lagi mommy dan Firas pun duduk dulu. Disebabkan lama benor nak menunggu, macik2 ajak lah saya bersembang. Apalagi layannnn ajelah.

Memula macik2 tanya siapa sakit. Ohh bila tau Firas yg tak sihat depa pun tukar topik pulak. Cerita ceriti ttg dr nasir dan wife dia ni mmg masuk kul 11everyday and jam 3klinik tutup. Buka balik malam lepas maghrib. Ohh tak sama langsung waktu klinik di KL beroperasi huhuhuhu. 

Tetiba saya pun tanyalah macik sebelah kanan ni sakit apa. Dia ckp sakit tapak kaki, lutut. Dia ckp mungkin sebab badnnya yg agak besar lutut dan tapak kaki selalu sakit. Saya tanya lagi, kalau sakit tu makcik mkn apa selalunya. Waaaaa aura shaklee sudah datang hehehe. Makcik ckp selalunya datang sinilah (klinik ni) dpt kan injection dan ubat maka legalah untuk sebulan. Nanti lepas sebulan sakit lagi, datang lagi klinik ni. Arghhh sampai bila lah nak ulang alik ke klinik mcm gini kan.

Tak semena-mena nenek dan makcik sebelah menyebelah tu terus menyampuk. Katanya mereka berdua bi yg bertubuh kecil ni pun selalu sakit lutut dan tumit. Bila bangun pagi dan bila nak bangkit dari sujud dan rukuk adalah saat yg mengerikan pada mereka. Lepas tu saya tanya balik pd mereka takkan tak de cara lain nk ubati sakit tu. nenek tu ckp dah merata dia berubat dri doktor yg jauh2, yg dekat, sampailah bomoh. Semua tak dpt hilangkan masalah mereka. Alahai kesiannya golongan warga emas dan ibu2, macik2 ni kan.
Mereka terpaksa bergantung pd ubat atau dadah yg diluluskan oleh KKM  (Kementerian Kesihatan Malaysia) ni utk terus bergerak tanpa rasa sakit. Tapi itulah namanya pun ubat bila habis kena datang lagi dan lagi. Bila badan dah immune dgn dos yg diberikan, doc akan bagi ubat dgn dos yg lebih tinggi.

Masa tu rasa nak je ckp pd mereka baiklah mrk cuba supplement shaklee yg memang natural, semulajadi dan berkesan. Tiada dadah dalam supplement shaklee. Terfikir juga biasanya org berkira jika nak beli supplement sebab pd mrk supplement lambat baik/sihat. Kalaulah saya anak mereka atau kalaulah org tua saya masih ada, saya tentunya tak akan biarkan mereka terus terikat dgn pengambilan ubat mcm ni. Saya sanggup berhabis utl beli supplement pd mereka.

Sebagai anak saya seakan mahu membuka mulut supaya mereka mencuba advance joint tablet dan ostematrix tapi masa saya diklinik dgn mrk tu agak tidak sesuai kerana Firas asyik bising heheheh. Tapi klau lah topik mcm tu macik bukak time sembang minum kopi sudah ku sulam pendengaran mereka dgn khasiat produk shaklee yg telah terbukti berkesan ni. Hehe




Sunday, 10 March 2013

Hilangkan Sakit Sendi Dengan Advance Joint Health Tablet dan Omegaguard

Sejak bertugas di luar kawasan ni ehh luar kawasan ker? mcm balik kampung pulak bukannya luar kawasan. Ye lah kena bertugas di negeri tanah tumpah darahku (hahahah) di kelate jer hikhikhik. Ok berbalik pasal kerja di kelantan nih. Terpegun jugak saya dengan warga emas di sini yang sudah berumur tetapi masih lagi bertungkus lumus mengerjakan ladang tanaman masing-masing.
Setiap kali pergi visit akan kedengaran "mokcik/pokcik sakit lutut ni,tok leh lah nok menanam banyak" di translate "makcik/pakcik sakit lutut, tak boleh nak menanam banyak". Apa yang membuat kan saya kagum adalah mereka ni walaupun sakit lutut tetapi tetap turun mengusahakan tanaman masing-masing.

Sebut pasal sakit lutut, saya pun pernah mengalaminya. huhuhu sebabnya lutut terlanggar bucu meja kaca huhuhu. berbulan-bulan juga saya mengalami sakit lutut terutamanya bila bangun pagi. Kesakitan mungkin juga sebab lepas jer pantang 60 hari, 1 day masuk kerja saya dah pakai highheel..Wahhhh, sebab ada event melibatkan timbalan menteri pengajian tinggi punya pasal kena pakai formal..dan saya tak der stok kasut flat , hanya highheel dlam almari so tibai ajelah.....Testimoni diri sendiri sejak mengamalkan Advance Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee dengan Omega Guard Shaklee heheheh. Dalam masa 5 hari kesakitan berkurangan. Dan sekarang ni saya dah 1 bulan mengamalkan AJHT.

Untuk adik ipar yang sikunya dislocation tu pun saya minta dia amalkan AJHT,Omega dan ostemetrik...Nak tahu berkesan ke idok..tungguuuu next update heheheh

Seronok bila dapat berkongsi cerita benar setelah diri sendiri mengamalkan vitamin2 ni semua...



Hubungi saya Nur Masliza Muda melalui sms/whatapps 012-2965214 
Email  lia_kirana16@yahoo.com...

** *produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...