Showing posts with label Birthday. Show all posts
Showing posts with label Birthday. Show all posts

Tuesday, 27 January 2015

Mommy I Am 4 Years Old Dah Kan Kan.

Kisah Ahad lepas, 25 Januari Firas sambut birthday ke 4. Syukur diam tak diam dah 4 tahun dah anak mommy dan papa ni. Lebih menggembirakan tahun ni sekali lagi Firas dapat celebrate birthday dengan Umi , maklumlah nenek saudara dan cucu saudaranya ni berkongsi tarikh lahir yang sama. Cuma Wan dan Tok Teh nya je yang tak dapat celebrate. Dia tertanya-tanya kenapa Umi, Wan dan Tok Teh sambut birthday samadengan da, hahaha, rasanya soalan ini akan berterusan sehinggalah dia faham yang nenek saudaranya itu kembar 3. Setiap tahun rasa sangat istimewa bila generasi kedua dan keempat Osman Salleh ni dapat menyambutnya bersama-sama. Kalau arwah tok ada dia tentu gembira tengok anak dan cicitnya sambut birthday sama-sama. Al Fatihah untuk keluarga saya yang dah kembali kepadaNya.

Seperti biasa, sambutan birthday Firas kami buat hanya untuk keluarga terdekat sahaja. Tahun ni dia dah pandai request nak kek sendiri dan kek yang ditempah ini di design atas permintaan Firas. Wahh bukan main lagi kan budak-budak zaman sekarang ni, kecil-kecil dah pandai request bagai. Ok kek ni di tempah dari De'Hayfa Custom Cakes. Memang superb kek nya, rainbow kek yang sangat sedap. Kalau anda semua nak melayannnn gambar-gambar kek boleh click DI SINI .Ohh yer boleh delivery sampai depan rumah hokey. So kita tak payah nak rushing buat persiapan tau-tau sampai jeeeee. heheheh.

Kek Yang Diminta Oleh  Firas
Kek Yang Diminta Oleh  Firas


Punyalah budak ni excited, bangun pagi hari Ahad tu terus je tanya 'Mommy mana kek besday saya?" Hamboih laa anakku, tak sesabor nya kan. Dari pagi asyik cakap 'Mommy I am 4 years old kan kan kan'. Sebagai seorang ibu, memang happy sangat bila anak bercakap begitu. Keterujaan nak sambuk birthday yang ke 4 disebabkan kek nya tu ada 4 ekor kepala Ninja Turttle. Hehehehe

Happy Face
Happy Face

Peace Yawww I'm 4 years old

Anugerah Allah Yang Terindah
Anugerah Allah Yang Terindah

Haa nampak tak muka happy anak saya ni? Happy sebab dia dapat kek Ninja Turtle yang dia request tu, dan happy sebab dapat hadiah beg, pancil box daripada Umi hehehe. Hadiah orang lain dia tak happy sangat sampailah bila Acunya balik lewat malam bawak keta kontrol hahaha. Mommy happy sebab rainbow kek yang ditempah ni sangat sedap walaupun layer coklat tu digantikan dengan cream cheese. Wallah memang sedap betul rasa manis-manis masam krim tu.  Kreatif juga owner De'Hayfa  Custom Cake ni. Anda tak percaya boleh order, rasa sedap, servis pun memuaskan hati. 

Masih terngiang ucapannya 'Mommy I am 4 years old dan kan kan'. Semakin hari dia semakin membesar sihat dan cergas. Semoga dia akan menjadi anak yang membahagiakan mommy dan papa dunia dan akhirat. Mommy korbankan kerjaya demi dia, mommy menjadi WAHM demi dia, dan dialah lambang cinta kami. Membesar bagai juara dunia dan akhirat, InsyaAllah.

Wednesday, 18 June 2014

Early Birthday Celebration by Shaklee sempena 2013/2014 National Conference - part 2

Alhamdulillah tahun ni meningkat lagi umur Mak Jemah. Semakin meningkat umur 'anak muda' ni kan hahahahah. Mak Jemah tak kisah pun tau setiap tahun usia meningkat kerana ada 2 sebab utama :
1. Mak Jemah akan sentiasa di panggil 'anak muda' ---Udah nama abah ku MUDA hehehe
2. Produk Shaklee yang Mak Jemah consume memang menjadikan Mak Jemah flawless gitu. Allah sila lah muntah hijau yer hahahahah.

Kehkehkeh....Pada 8 Jun yang lalu sebenarnya birthday Mak Jemah sudah pun di raikan oleh pihak Shaklee semasa berlangsungnya National Conference 2013/2014. Dinner ditaja oleh Shaklee untuk peserta yang layak dapat Local Trip yang sebelum ni berlangsung lain date dengan NC, tapi this year buat sekali lah pulak utk NC dan Local Trip. Malam tuh dinner kat Beach Surface di Sunway Lagoon. Tema pulak hambekkk kau Beach Partayyyyy. Kehkehkeh..... Beach party lah sangat khennnnnnn. 


Actually tatau pun nak dapat surprised daripada Shaklee. Maklum lah first time Mak Jemah ikut Local Trip dan first time dapat jadik peserta NC sekaligus. Alhamdulillah...Hasil kerja keras dengan Shaklee. Syukur Ya Allah. Dalam dok asyik dinner, dengan adik beradik Shaklee dan anak beranak shaklee under PAF, tetiba beberpa nama dipanggil...dan Nur Masliza Bt Muda di announce oleh MC Heyyyyy itu nama Mak Jemah hokkey.  Paling best bila nama di panggil beramai-ramai dan siapa yang namanya di announce oleh MC  malam tu sila lah ke depan. Hambekkk kauuuuu, Mak Jemah pun terkedek-kedek lah dengan skirt glitter tu pi keluar dok depan pentas. Memasing yang keluar tu tak tahu pun punca nama di panggil. Memang tak terfikir sangat tau hahahaha. lepas tu MC pun berceloteh-celoteh bla bla bla barulah kami diberitahu bahawa ada satu celebration untuk meraikan JUNE BABIES....Allah, june babies lah sangat kan hahahaha. Pehtu, jemput semua naik atas pentas, ada chocolate cake besor gedabak serta cup cakes untuk sorang satu...Ramai gak laa June Babies tuuu hahahaha. Then lepas tu satu mamat ompoteh daripada Shaklee US pun naik pentas gakkk, owhh namanya Mr. Bradford Richardson   " I am june babies too..." sambil tersengeh-sengeh duduk kat tepi Mak Jemah. huhuu...wahhh kamu gatai naaa mat salleh... Mat Salleh tu nama moyang Mak Jemah jugak hahahahaha. 

Chocolate cake yang ditaja oleh Shaklee untuk June Babies katanya 
Teruja dapat Cup Cake dan selepas acara memotong kek gergasi oleh Shaklee

Selepas tu masa nak potong kek mamat ompoteh Richardson ni buleh lak selamber giler pegang bahu mak jemah...Wahhh ini kalaulah my inche hubby tahu mau dia makan hati hahahahaha. Geram gak tapi memikiorkan berlapikkan tudung floral Aji Juma dan kemeja Zara yg mak jemah pakai tu , mak jemah ok kan ajelah....

Mr Bradford Richardson pon June Babies tau...

Mak Jemah bersama roomate untuk Local Trip Shaklee

Birthday Mak Jemah sebenarnya 16 June hehehe. Tapikan dah rezeki Shaklee nak celebrate awal kita terima ajelah. Tak baik tau menolak rejeki. Terasa diri sangat di hargai oleh Shaklee ewahhh bukan main lagi kau Mak Jemah kannnnn...Apa pun penghargaan oleh Shaklee ni tidak akan berakhir di sini saja ...pasti akan lebih banyak lagi tahun hadapan. Doakan Mak Jemah akan success dan berjaya dengan Shaklee.




Thanks Shaklee, you make my dreams come true...Anyone Can Be A Millionaire with Shaklee....Call me and I guide you how.....


Love
Nur Masliza




Thursday, 20 June 2013

My birthday


Alhamdulillah sedar tak sedar 16June menjelma juga. Bertambah lagi usia akak huhu. Allah telah memanjangkan usia ku, bersyukur seadanya. Kerjaya, kebahagiaan hidup berkeluarga begitu bermakna. 

Tadaaa inilah keluarga bahagia akak. Allah menemukan ku dgn lelaki yang sangat baik, mengurniakan ku seorang permata hati yang comel aktif dan cergas otaknya...syukur padamu Ya Allah.
Dan sambutan birthday ku tidaklah semeriah mana., maklumlah usia pun dah masuk 18tahun kan hahaha. 
Seronok bila dihadiahkan kek oleh my inche hubby. Hah sampai 2 kek kau dia kasi, perli ke apa entah hahaha.

Semoga kebahagiaan ku akan kekal ke Jannah. Selamat ulang tahun sayang ucapan inche hubby pun dah cukup membahagiakan tak perlu hadiah yg mahal (padahal berharap inche hubby belikan handbag idaman) hahaha... 

Gucci parfume ni bukan hadiah tetapi saguhati kata my inche hubby hahaha thanks Mohd Fauzi Labuyu.
Ehh ada lagi present tadaaaa....from my colleague Aishah Mohd Amin...thanks beb.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...