Showing posts with label Cinch Shake. Show all posts
Showing posts with label Cinch Shake. Show all posts

Wednesday, 26 March 2014

Kurus, Langsing dan Sihat dengan Shaklee Menjelang Ramadhan

Sedar tak sedar kita dah menghampiri bulan Ramadhan. Hanya tinggal 94 HARI sahaja lagi kita akan berada dibulan paling mulia ini. Macam biasalah bila tiba je bulan puasa semua nak mengambil kesempatan untuk menguruskan badan. Itu memang saya akui sangat, tapi selalunya orang 'terlajak' makan bulan puasa sebab bila tiba waktu berbuka je tibai macam-macam... hehehehe

OK saya nak kongsikan dengan anda bagaimana kita nak menguruskan badan sempena bulan puasa. Ekceli tips ni saya dah amalkan sepanjang bulan puasa tahun lepas, dan alhamdulilah sepanjang berpuasa berat saya turun 3kg. Banyak ok turun 3kg tu...Hahahaah, at least baju yang ditempah awal2 tu taklah ketat untuk di sarungkan di pagi Syawal kannnnn.

Kenapa berat badan selalu naik bila puasa sedangkan siang hari kita tak makan? Haaa jawapannya senang saja, sebabnya kita bila berbuka puasa tu tibai makanan sesuka hati. Apatah lagi berbuka buffet style kannnnn....memang lepas berbuka tu ramaiii yang tersadai bak ulor sawa kekenyangan hahahahah. Siapa tak rambang mata kan nampak kambeng golek lah, nasi beriyani lah, nasi tomato lah, murtabak lah roti john lah fuhhhhh Malaysia ni memang syurga makanan lah bila bulan Ramadhan. OK berbalik kita pada tips untuk mengurangkan berat badan sepanjang bulan Ramadhan ni.

Bersahur
1. Cinch/ESP
2. Performance Drink
3. Air putih yang banyak sehingga tamatnya waktu sahur


Berbuka
1. 2 biji kurma
2. Cinch/ESP  ATAU sedikit nasi
3. Cinch tea
4. Omega + lechitin
5. Air putih yang banyak

***Kadang-kadang kalau terasa sangat nak makan nasi, lepas makan memang saya akan terus ambil supplement utk burn kalori. Sebenarnya diet protein ni memang memberikan kita tenaga sepanjang hari berbanding kalau kita ambil karbohidrat yang banyak kerana badan kita terpaksa bekerja keras siang hari untuk memproses makanan tu tanpa air. Susah woo nak hadam makanan.

OK sekarang ni saya dah start ber diet dengan alfalfa, dtx complex (bagus untuk mereka yang gemuk air mcm saya), omegaguard, lechitin, cinch tea dan semestinya CINCH SHAKE. Saya sendiri merasakan selesa dengan diet protein dan berat pun tak lah mcm yoyo. Selera makan terkawal dan pembuangan setiap pagi pun smooth aje heheheh.

 Saya hanya ambil herblax untuk tujuan detox seminggi 2 kali. Selebihnya saya amalkan alfalfa kerana ianya baik untuk dalaman wanita ehemmmm ehemmmm gituuu heheheheh.

Meh sini kita pakat ramai2 kurus dan sihat sebelum Ramadhan, so bila tiba bulan puasa nanti perut kita takdelah terkujat sangat nak berdiet kann... Bermula dari sekarang kita kurangkan pengambilan nasi, so bila puasa nanti takde lah rasa nak nanggis bila tak makan nasi kann. Alaa kita orang Malaysia, perut susah sangat nak pisahkan daripada nasi kan....So bersedia dari awal, sempat sangat aihhh nak  kurus lagi sebulan dua ni. Sempat laa nak pakai baju kurung moden yang saiz M atau S tu....

Produk Shaklee walaupun penurunan berat badan berlaku perlahan-lahan, tetapi kenaikan berat mendadak juga tak berlaku. Itulah sebabnya saya memilih Shaklee..Nak cuba shaklee WA/SMS saya 012-2965214. Free consultation gituuuuuu


Wednesday, 18 December 2013

Cinch Untuk Kurus dan Online Business dengan Shaklee

Hari ni memulakan hari dengan breakfast Cinch Shaklee (saya pilih perisa latte) sambil melihat bangunan 'rebung' hehehe. Cinch Shaklee ( 3 perisa chocolate, vanilla  dan latte) produk yang memang dibuat khas untuk inch loss programme Shaklee


Ramai yang dah berjaya Mengurangkan inci dan kurus dengan Cinch Shake Shaklee ni. Setiap kali minum Shakler Cinch ni, badan akan dapat 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Istimewanya Cinch kerana ia mengandungi LEUCINE. 

LEUCINE tu apa???
Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Kenapa korang ingat aweks cun ker? Noooo nooo nooo. Leucine ni akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun selepas bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak  yang ada. 

Opsss saya sebenarnya nak bercerita tentang fefeling bagus bila minum cinch latte yang mengadap KLCC. 

Fuhh bestnya kan bila orang lain terpaksa berkejar-kejar ke tempat kerja, tapi saya sedang menikmati cinch latte sambil melayan order masuk. Hohohoho sejak menjadi Work At Home Mom (WAHM) ni, tak de dah nak risaukan date line ke boss bising ke. Saya berbisness Shaklee ikut masa yang flexsible. Income??? Jangan tanya berapa sebab saya dapat lebih dari kerja makan gaji. 

Anda nak cuba cinch latte atau nak mengetahui rahsia menjana wang, duit, pendapatan dengan bisness online Shaklee boleh hubungi saya. Free product consultation and business plan untuk anda. 

Nur Masliza - 012-2965214

Monday, 29 July 2013

Pengalaman berpuasa dengan produk Shaklee

Alhamdulillah kita sudah memasuki fasa terakhir Ramadhan tahun ini. Syukur Allah masih memeberikan kita ruang dan peluang untuk terus menikmati kemanisan dan keindahan ramadhan sekali lagi. Perjalanan puasa saya semakin indah dan bermakna.

Saya mulakan puasa tahun ini dengan mengambil esp+mealshake. Tetapi bermula hari ke4 puasa hinggalah hari ni saya sudah bertukar kepada Cinch Latte , dan Performance drink semasa sahur. Berbuka pula adalah masa untuk saya berbuka dengan Cinch Tea...Dah tu saya tak makan nasi ker? Ehh makan lah, mana boleh tak mana nasi langsung. Makan memang makan tapi dengan kuantiti yang sedikit sahaja. Kadang-kadang saya tak makan nasi sebab kenyang makan kuih.

Pada saya dan badan saya yang tak lah se slim zaman anak dara tu  hahaha,....cinch latte sangat berkesan kerana mengurangkan rasa lapar dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Cinch latte mengandungi Leucine yang membantu kita mengekalkan muscle dan membakar lemak serta membantu mengurangkan inci pada badan. Ianya juga kaya dengan kandungan serat( haaa kalau agak-agak selalu sembelit tu memanglah badan kita kekurangan serat heheheh.). Memang berpuasa di siang hari rasa sangat bertenaga dan tak rasa penat atau letih yang melampau. Meh sini saya nak kongsi sikit menu saya sepanjang ramadhan ni hehehe.

Bersahur
-Cinch Latte
-Performance Drink (tumbler 500ml)

Berbuka
-Kurma
-Cinch Tea
-Cinch Latte  ATAU -Sedikit nasi

Bestkan berpuasa dengan shaklee ni menyihatkan badan dan at the same time dapat beribadah dengan tenang. Hehehehehe

Berpuasa Dengan Shaklee
Berpuasa Dengan Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...