Showing posts with label Food Review. Show all posts
Showing posts with label Food Review. Show all posts

Monday, 19 January 2015

Food Review Restoran Aroma Ikan Bakar Jeram Selangor.

Kalau sudah namanya orang ditepi laut, memang suka sangat seafood. Macam tu lah penangan Inche suami saya ni. Jadi untuk memenuhi kehendak inche suami yang suka sangat seafood ni, maka kami sekeluarga weekend hari tu pun pergilah mencari. Port biasa kami makan seafood atau ikan bakar ialah Tanjung Harapan tapi kali ni nak cuba pulak ikan bakar kat tempat baru. Sebenarnya nak mengubati kerinduan Inche Suami terhadap fresh seafood dan bau laut sebenarnya hahahahaha. Maklumlah anak pulau di Semporna memang darang dagingnya adalah seafood dan laut luas.

Ok dari Pantai Dalam ni kami gunakan Waze. Biasalah sedikit tersesat sesat dari Kapar nak ke Jeram. Waze bawak masuk jalan kampunh heheh. Ok finally sampai jugak Aroma Ikan Bakar, Jeram nih.  Melihat saja tempatnya dalam hati terdetik wowwwww. Memang cantik. Kalaulah di Semporna ada tempat menikmati ikan bakar begini tentunya best. Jom kita layan gambar dulu.

Aroma Ikan Bakar Jeram Selangor
Aroma Ikan Bakar Jeram Selangor

Pintu Gerbang Aroma Ikan Bakar Jeram
Pintu Gerbang Aroma Ikan Bakar Jeram


Cantik kan?

Feeling Hawaii Tak?

Sangat cantik



Paling best ialah port makan pondok2, mengadap laut ni. Memang special lah tempatnya. Dan ada extra charges untuk port pondok2 ni hehehe. Bagi orang bandar yang memang belum pernah rasa makan duduk bersila sambil di sapa angin sepoi-sepoi tu sangat di rekomebkan. Tapi bagi saya yang dah biasa menikmati makanan di rumah mertua mengadap laut, apalah sangat makan di pondok2 tu kan hahaah.

Pondok Yang Menghadap Laut


Cuci Mata Kenyang Perut


Menikmati Aroma Ikan Bakar Bertemankan Angin Menderu 


Ok sambil menikmati ikan bakar dan seafood di Aroma Ikan Bakar ni, kita juga boleh menikmati matahari terbenam. Subahanallah, cantik sangat. Indahnya ciptaan Allah SWT  pada kita umatnya. Jom layan beberapa gambar matahari terbenam hasil daripada iphone saya hahah.

Matahari Jatuh

Jingga Sang Matahari


Indahnya Ciptaan Allah

Dari segi makanannya pula, memang terdapat pelbagai pilihan seafood di sana. Dari segi rasa dan kesedapan makanan apa yang boleh saya katakan memang not bad. Antara makanan yang kami order adalah
-Ikan siakap steam asam limau
-pari bakar
-ketam cili
- butter prawn
-tomyam seafood

Maaf gambar makanan tak sempat nak snap sebab bila makanan sampai kami memang dah terlalu lah lapar. Mujur lah kami sampai tu belum terlalu ramai orang di situ. Mungkin sebab kami dah biasa menjelajah medan ikan bakar di seluruh Malaysia ni, maka expectation kami agak tinggi. Hehehehe. Yang paling best di tekak kami sekeluarga kat situ ialah Ikan Siakap Steam Asam Limau dan ikan pari. Menu lain saya boleh katakan so so ajelah. Bukan tak sedap, tapi mungkin tidak memenuhi kriteria tekak kami. Atau kami ni memang memilih makanan? Hehehe. Apa pun, tidak salah jika kita mahu mencuba kesedapan Aroma Ikan Bakar ni kan. Mungkin masa kami datang tu seafood yang ada kurang fresh atau  tekak kami yang lain daripada kan. Iyelah belum tentu yang kami rasa sedap tu sedap bagi orang lain kan. Setakat ni kami memang tak boleh nak menafikan keenakan seafood di Pantai Chenang, Langkawi (nama restoran lupa), seafood si Kuala Perlis, dan tentunya kesedapan dan kesegaran seafood di Kuala Sungai Baru dan Umbai Melaka. Di Sabah memang terlalu banyakkk tempat seafood yang best sampaikan tak terluah di sini.

Tempat ni sangat di rekomenkan untuk kita menjamu selera bersama keluarga. Oh yer nak buat jamuan reunion di sini pun best yer. Maklumlah untuk reunion ni perlukan tempat besar kan. Kemudahan toilet yang bersih dan besar. Haa surau pun ada youolls. Tempatnya pun sangat-sangat mendamaikan. Boleh lah jika nak booking table nombor telefon ada di dalam gambar di atas. Hahaha saya tak ada kena mengena dengan pemilik Restoran Aroma Ikan Bakar ni yer, so saya takder dapat diskaun janan risau. Ini hanyalah sharing daripada pengunjung restoran tersebut sahaja.

Love
Masliza



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...