Showing posts with label Internet. Show all posts
Showing posts with label Internet. Show all posts

Thursday, 26 March 2015

Masalah Internet Kami Selesai Dengan UMobile

Alhamdulillah settle hari ni berjaya kami suami isteri menyelesaikan masalah internet kami. Ku harapkan unifi tapi belum sampai, ku pinang streamyx tapi pinangan dalam KIV akhirnya UMobile menjadi penyelamat. Chewahhhhh.







Kalau ikutkan kami, memang unifi sangat terbaik pada kami sepanjang hampir 2 tahun di Pantai Dalam. Tapi apakan daya, di Puncak Alam ni, coverage nya belum sampai lagi maklumlah fiber optic katanya. Ambil masa. Na guna streamyx pulak port kat area umah ni tak banyak, dengan kata lain DAH PENUH. Dahlah nak guna yang 8Mbps limited area je, yang 4Mbps pun berebot-rebot. Sakit hati kita tau kikiki. Untuk saya yang 100% bisness online ni internet sangat penting. Tengok lah entri blog bulan ni sikit je kan hahaha. Alasannnn sangat tau. 

Dan akhirnya hari ini, dengan rasminya saya dah menjadi pengguna UMobile. 
Taddaaaaa




Ok nantikan review tentang kelajuannya UMobile dari masa ke semasa hehehe. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...