Showing posts with label Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Kecantikan. Show all posts

Wednesday, 28 January 2015

Ladylista : Dari Maskara Seorang Diva. Apa itu Ladylista?

Assalamualaikum semua. Beberapa hari lepas saya menerima email daripada pihak Cari Internet Sdn Bhd tetang offer untuk bekerjasama dengan mereka dalam memperkenalkan forum terbaru untuk wanita iaitu ladylista.cari.com.my. Tentunya saya happy bila membaca email tersebut, rasa teruja pun ada juga bila pihak Cari Internet mahu bersama-sama memperkenalkan forum ini kan. Siapa yang tak kenal Forum Cari ni kan. Atau ada sesiapa yang tak pernah menerjah forum ini? Hehehehehe. Banyak info yang kita boleh dapat di forum cari tu.

OK berbalik kita kepada forum Ladylista : Dari Maskara Seorang Diva, catchy sangat tagline Dari Maskara Seorang Diva tu kan. Perkataan Ladylista dan Maskara itu sendiri sudah menunjukkan ianya sinonim dengan Wanita. Dari maskara seorang diva’, LadyLista menterjemahkan setiap berita dari sudut pandangan wanita urban. Sebagai mentor buat wanita yang ingin panduan dalam kehidupan, LadyLista berharap dapat mendidik wanita untuk lebih berpengetahuan selaras dengan fungsi portal sebagai infotainment (maklumat dan hiburan). 

Ianya merupakan satu portal berbahasa Melayu buat julung kalinya khusus untuk anda yang inginkan maklumat tentang hiburan dan gaya hidup terkini. (ladylista.cari.com.my) Portal tersebut sudah dilancarkan pada 2 Januari 2015. Jadi jika ada yang belum pernah dengar nama portal ini bolehlah cuba-cuba teropong ke, skodeng ke, kat sana yer. Dipersembahkan dalam bentuk portal, ia lebih dekat dengan pengguna yang sentiasa ingin mendapatkan maklumat di hujung jari. Saya sendiri dah pergi teropong-teropong apa yang ada dalam portal ini. Bukak je portal ni wahhh nampak Lipstick weh, pehtu kombinasi kaler yan digunakan pula adalah kaler pink, satu donia ni dah tahu Pink dan Purple tu memang untuk wanita kan hehehehe. Untuk mereka yang sukakan fesyen, tips kecantikan, nak baca gossip retis serta tips tentang cinta dan perhubungan bolehlah singgah ke portal ini. Saya sendiri suka kan tips kecantikan dan sebagai wanita, memang saya suka melihat fesyen- fesyen tempatan dan antarabangsa. Sekadar mencuci mata di situ hehehehe. Jujur saya akui, bab hiburan tu saya kurang berminat sangat dan sekadar membaca tajuknya sahaja. 


Ladylista Dari Maskara Seorang Diva
Ladylista Dari Maskara Seorang Diva


APA ISTIMEWANYA LADYLISTA NI?

Sejak dilancarkan 2 Januari 2015 yang lalu, semakin ramai pembaca menerima Lady Lista sebab isi-isi dalam web portal ini memang sempurna dan fokus kepada kategori tertentu sahaja. Keistimewaan Ladylista ni adalah sebab ianya berbeza dengan portal lain, dari segi sasaran pembaca nya. Di mana sasaran utama Ladylista adalah terarah kepada golongan muda sekitar umur 18 sehingga 35 tahun. Sesuai dengan cita rasa golongan ini yang masih tercari-cari identiti dalam hidup. Memaparkan perkembangan fesyen semasa dari seluruh dunia disamping berita hiburan tempatan dan antarabangsa, Lady Lista merupakan rakan di alam maya bagi setiap wanita. 


Nak tahu lebih lanjut silalah layari ladylista.cari.com.my dan anda akan merasai sendiri kelainan yang ditampilkan oleh portal ini. Boleh mendaftar jika mahu ber forum di sana. Jangan lupa tagline nya yang comel dan suweet itu Dari Maskara Seorang Diva hehhehe. OK selamat melayari portal ini. Terima kasih Ladylista kerana memperkenalkan portal untuk wanita ini kepada saya. Heheh

Love
Masliza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...