Showing posts with label Set Kulit Cantik. Show all posts
Showing posts with label Set Kulit Cantik. Show all posts

Wednesday, 3 June 2015

Jun Promosi Set Kulit Cantik


Haaa kan dah kata dah...Shaklee ni memang terkenal lah sangat dengan ke terroran dan ke bijakan mereka dalam merangka strategi jualan. Ini memang saya akui. Masakan tidak, orangt-orang marketing Shaklee ni tahu jeee bulan Julai nanti nak raya, jadi promosi Jun ialah Vitamin C dan Vitamin E Complex. 

Kalau dalam Shaklee kombinasi Vitamic dan Vitamin E adalah untuk menghasilkan kulit cantik. Yelah, kedua-dua vitamin ni adalah vitamin anti oksidan yang memang terkenal seantero dunia penting untuk kulit cantik. Setiap wanita memang mengimpikan kulit yang cantik dan gebu. Sebaik-baik kecantikan adalah lahir dari dalam selain dari luaran kan. San kedua -dua vitamin ni adalah kombinasi yang bertindak dari dalam dan boleh juga dijadikan masker (untuk kecantikan luaran). Sudah fitrah wanita mahu kelihatan cantik, gebu gebas setiap masa apatah lagi hari istimewa sepeti Hari Raya, naik pelamin atau kenduri kendara lain. Sisuami pun tumpang happy dan bangga sekiranya isterinya sering dipuji oleh rakan-rakan kerana menjaga kecantikan kulit sehingga kelihatan anjal, cantik dan gebu. Haiyaaaaaa melatopssssss.

OK meh sini saya ceritakan kelebihan Vitamin c Shaklee ni dari kesgi kesihatan dan kecantikan.
Kesihatan :
  • Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

  • Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :
  • Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

  • Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.


Dan Vitamin E Complex juga tak kurang hebatnya tau. Fungsi untuk kesihatan dalaman serta kecantikan. Ianya bertindak dari dalam dan luaran. 

Kesihatan :

  • Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

  • Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :

  • Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

  • Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.


Jadi jangan lepaskan peluang untuk memiliki VITAMIN CANTIK ini. Dan insya-Allah kesan dan perubahan kulit akan dapat dilihat secara beransur-ansur. Ini adalah supplement ianya tidak menunjukkan kesan magik dalam masa 24 jam yer heheheh. 




Promosi Set Kulit Cantik Shaklee
Jun Promosi Set Kulit Cantik Shaklee

Untuk anda yang mahu mencuba set kulit cantik Shaklee ni sempena promosi harga ni, boleh contact saya. 012-2965214

Nur Masliza Bt Muda
nurmasliza@gmail.com
Shaklee Independent Distributor
908080

Tuesday, 20 January 2015

Rahsia Awet Muda Tanpa Suntikan

Bila sebut tentang 'Awet Muda Tanpa Suntikan' dalam kepala mesti berfikir ada ke kekdah nak nampak cantik dan awet muda tanpa perlukan suntikan? Kalau masyarakat dulu mengamalkan susuk untuk kelihatan awet muda dan tidak dimamah usia. Malah zaman 90an pun masih ada yang mengamalkan susuk untuk terus kelihatan awet muda dan jelita. Tapi zaman moden sekarang banyak klinik yang menyediakan rawatan suntikan untuk kelihatan awet muda, cantik, gebu gebas ni. Dan fungsi susuk tradisional makin ditelan zaman, seiring dengan perubahan dunia perubatan kecantikan. Kini masyarakat lebih sukakan rawatan moden dengan menggunakan suntikan. Antara suntikan yang digunakan untuk nampak awet muda ialah suntikan botox, suntikan vitamin C dan bermacam lagi jenis suntikan yang pelik-pelik namanya. Eiii ngeri pulak tengok kulit muka di cucuk-cucuk dengan jarum huhuhu.

Awet Muda Dengan Suntikan? Nooooooo
Awet Muda Dengan Suntikan? Nooooooo



Sebenarnya saya adalah antara followers Idealist Clinic milik Dr Aidil Azry , sebabitu lah saya kenal dengan pelbagai rawatan moden untuk kekal cantik dan jelita. Ada yanag memerlukan suntikan, ada yang menggunakan laser dan sebagainya. Ohh yer saya bukan nak promotekan clicnic ni sebab saya memang tak ada kena mengena dengan clinic ni, juga takde kena mengena dalam clinic ni cuma saya berkongsi dengan ada tentang banyaknya jenis rawatan untuk kelihatan awet muda, cantik, kurus dengan rawatan serba canggih dan moden. Anda boleh follow Instagram tersebut jika anda memilih untuk kaedah 'susuk moden' untuk kelihatan awet muda. Dan anda akan jumpa beberapa artis terkenal tanahair yang mendapatkan rawatan kulit muka di clinic tersebut. So jangan mudah tertipu dengan artis yang menjadi duta sesuatu produk kecantikan yer, sebabnya selain daripada produk kecantikan yang mereka wakili , mereka juga menjalankan kaedah kecantikan moden untuk terus kelihatan awet muda dan jelita setiap masa.

Ohhh yer saya tak cakap rawatan ni salah, sebab hak kita masing-masing untuk pilih kaedah yang macam mana untuk kekal awet muda dan cantik. Tetapi, bagi saya yang penakut ni, saya lebih suka memilih kaedah semulajadi untuk nampak awet muda berbanding rawatan moden. Wahhh rawatan macam mana tu? Apakah kaedah yang saya guna tu? Hehehe. Guna daun-daun secara semulajadi ke? Nak kelihatan awet muda kena makan sayur dan buah-buahan anti oksidan. Tapi bayangkan berapa banyak buah-buahan anti oksidan seperti anggur (merah dan hitam), delima, blueberry, strawberry, repsberry, kurma, kismis, plum, hazelnut, dan bermacam-yang perlu dimakan untuk sentiasa kelihatan awet muda ni? Satu hal tentang anti oksidan ni ialah semakin gelap warna buah atau sayur sayuran tu menandakan semakin tinggi kandungan anti oksidannya. Jom layan antara beberapa jenis makanan yang tinggi antioksidannya.


Antara Makanan High Antioxidant
Antara Makanan High Antioxidant 


Kita memang tidak boleh dan tak mampu untuk melawan penuaan yang berlaku, tetapi kita boleh mengawal penuaan berlaku sebelum sampai masanya. Kajian sains mendapati proses penuaan boleh diperlahankan manakala penyakit yang berkaitan dengannya juga boleh dicegah. Kajian saintifik mempunyai bukti yang kukuh menunjukkan bahawa bahan semulajadi yang terdapat dalam anggur yang dikenali sebagai resveratrol berupaya mengubah kesan negatif akibat pengambilan makanan dengan kalori tinggi dan meningkatkan jangka hayat pada tikus yang diuji. Untuk makluman resveratrol biasanya banyak di temui di dalam kandungan wine. Kenapa banyak dalam wine? Sebab bahan utama membuat wine adalah mengguankan anggur. Proses melambatkan proses penuaan boleh berlaku jika kita mengamalkan meminum ekstrak daripada tumbuhan semulajadi seperti Polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, european Elderberry, dan lobak ungu. Minuman ini telah pun dibuktikan oleh saintis dapat melambatkan proses penuaan dan kita mampu kelihatan awet muda tanpa suntikan. Minuman yang saya maksudkan ini ialah VIVIX, produk ini telah dipaternkan khas untuk Shaklee Corp. Salah seorang penyelidik yang menjalankan kajian mengenai keberkesanan vivix sebagai anti aging ialah David Sichlair yang merupakan penyelidik daripada Harvard Universit. Hasil kajian dan keberkesanan Vivix sebagai anti penuaan boleh di baca di link ini.

Shaklee telah mengenalpasti dan mencipta campuran polifenol yang 10 kali lebih berkuasa berbanding hanya resveratrol dalam menangani empat mekanisme penuaan sel. Wahhh jadinya campuran bahan dalam minuman botanikal vivix ini sangat ermmmm terbaik kerana ianya digabung kan dengan tumbuhan yang bukansahaja untuk memberikan awet muda tetapi membantu menyihatkan badan.

Saya Pilih Awet Muda Tanpa Suntikan
Saya Pilih Awet Muda Tanpa Suntikan



Ada beberapa teori mengapa manusia menjadi tua.

Teori Pertama berkait dengan faktor genetik iaitu sesuatu yang sudah diprogramkan, misalnya berapa kali sel akan membiak dan menggantikan sel yang lama telah dikodkan dalam program genetik. Contohnya sel yang diprogramkan untuk 60 tahun, apabila sampai usia 60 tahun, graf aktivitinya mula menurun.

Teori Kedua pula apabila seseorang menjadi tua mungkin disebabkan kesan toksin di dalam persekitaran atau pemakanan. Toksin yang terdapat secara semulajadi di dalam bentuk radikal atau ion bebas atau yang dihasilkan bahan kimia, contohnya rokok menyebabkan kematian sel lebih awal daripada kematian secara semulajadi.



Kenapa Vivix di kenalpasti sebagai anti penuaan? Apakah mekanisme utama yang terkandung dalam Vivix sehingga ia dikatakan sebagai membantu kita kelihatan 25 tahun lebih muda? Ini adalah kerana Vivix bertindah hingga ke bahagian sell (DNA) kita. Seperti mana yang kita tahu segala penyakit dan proses penuaan sangat berkait rapat dengan DNA kita. Kita mudah sakit kerana DNA kita di serang oleh virus dan bakhteria, DNA yang tua sebelum usia menyebab kan kita kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. Dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular. Vivix bertindak dengan 4 mekanisme penuaan sel iaitu:

1. Melindungi dan Membaiki DNA
Vivix melindungi DNA daripada kerosakan oleh pencemaran, toksin, makanan berlemak dan sebagainya.

2. Menyelaraskan Genetik
Membantu melambat penuaan sel.

3. Mengeluarkan Tenaga Sel
Tenaga dalam tubuh ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru (mitokandria ni adalah penjana tenaga dalam tubuh). Sebab itulah mereka yang mengamalkan Vivix ni sentiasa rasa bertenaga, kurang penat atau letih.

4. Memperlahankan Proses Penuaan AGE (AGE – ADVANCED GLYCATION END PRODUCTS)
Jika AGE banyak sangat dalam badan manusia ia boleh menyebabkan kerosakan sel. Jadi ramuan dalam Vivix 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol mampu melambatkan pembentukan AGE.


Saya sendiri mengamalkan sesudu besar vivix setiap hari. Kadang-kadang saya jadikan jus vivix dimana sesudu besar vivix dibancuh dengan sebotoi air dan minum whole day. Tambah pulak manfaat Vivix ni bukan sahaja untuk kelihatan 25 tahun lebih muda, tetapi manfaat lain juga banyak dapat di nikmati oleh pengamal Vivix. Harganya pun jauh lebih murah daripada kaedah suntikan tu kan, dan yang paling penting ianya diformulakan daripada bahan semulajadi, selamat dan ternyata berkesan. Bulan Januari ni Promosi Vivix beli 6 percuma 1 dan beli 2 botol dapat penjimatan 5%. Dapat free membership juga untuk kedua-dua promosi ini. Uolls apa tunggu lagi kan, masa ni lah nak memborong Vivix sebelum harga naik bulan April nanti. GST oh GST ooiii jangan buat-buat lupa bila tiba saatnya GST dilaksanakan nanti.



Vivix Untuk Awet Muda Tanpa Suntikan
Vivix Untuk Awet Muda Tanpa Suntikan

Campuran Vivix Dan Performance Drink
Campuran Vivix Dan Performance Drink

LOVE 
Masliza 012-2965214
SID :908080
Email : nurmasliza@gmail.com

Tuesday, 9 September 2014

Sebab Saya Memilih Shaklee Collagen Powder

Bila namanya perempuan pastinya tak boleh lari daripada nak kelihatan sentiasa nampak awet muda, tegang, lawa je kan. Hehehe, tapi nak nampak muda dan tegang ni kena jugaklah tahu yang menjadikan kulit kita ni tegang dan anjal ialah kerana adanya kolagen. Haaa, kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi, dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen. Sebab tu kalau kita perhatikan banyak produk sekarang ni di claim ada kolagen, sampaikan dalam kopi pun depa ckp ada kolagen.

Kolagen dalam badan kita mengalami penurunan sejak usia 20 tahun. Jom saya kongsikan gambar fasa kehilangan kolagen di bawah lapisan kulit manusia . 

Fasa Kehilangan Kolagen Mengikut Peringkat Umur
Fasa Kehilangan Kolagen Mengikut Peringkat Umur

Haaa, nampak tak bila kolagen makin susut, keanjalan kulit akan makin hilang? So daripada pic tu kita dapat bezakan antara kulit orang yang 20-an, 30-an, 40-an dan 50-an. Dengan kata mudah makin tua, tuuu kulit dah makin kedut-kedut laa. Opsss bukan mengata tapi berkongsi dengan anda yg inilah hakikatnya...

Saya akui saya sendiri mengamalkan meminum kolagen, dan semestinya kolagen pilihan saya ialah Shaklee Collagen Powder. Katanya SID kannn, tapi reason saya pilih SCP ialah kerana saya sangat yakin dengan 
1. Kualiti bahan yg digunakan
2. Keberkesananproduk
3. Reputasi pengeluar


Kualiti baha yang digunakan
SCP menggunakan bahan utama nya ialah sisik RSS atau sisik Ikan Merah yang terkenal tahan lasak. Lasak yang macam mana tu?? Ikan merah ni sebenarnya hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Di bawah lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar untuk ikan yang biasa untuk hidup. Patut lah kalau kita pergi pasar ikan pun, ikan merah ni memang mahal regenya betul tak? Hehehe ok saya penggemar ikan merah. 

Sumber Utama Collagen Shaklee
Sumber Utama Collagen Shaklee
Dan kolagen Shaklee ni juga menggunakan 7 bahan aktif semulajadi yang lain seperti ekstrak biji camiola japioca, ekstrak plaffia, ekstrak kerang-kerangan, vitamib C dan B, elastin daripada kolagen ikan serta bakteria baik (lactobasilus acidophilus). 


7 Bahan Campuran Collagen Shaklee
7 Bahan Campuran Collagen Shaklee

Keberkesanan produk
Dan kita sebagai pengguna perlu tahu bahawa kolagen yang halus teksturnya akan lebih mudah diserap oleh badan manusia. Saya sudah menjalankan beberapa penelitian di Google mencari molekul kolagen yang kurang daripada 1000 Dalton (da) . Namun kolagen Shaklee adalah yang paling rendah nilai Dalton iaitu 1000, sedangkan jenama lain ada yang 3000 da, 2500 da, 2000 da dan 1800 da. Maaf nama kolagen tidak saya nyatakan di sini namun pesain terdekat kolagen shaklee, El Marino juga melebihi 1000 da. So tekstur Kolagen Shaklee adalah lebih halusssss. Sorry Sharnaaz Ahmad , saya cilok sat perkataan 'halusssss" anda hehehehe.

SCP juga telah melalui pelbagai ujian klinikal dan memang dah terbukti memberikan kesan seawal 8 minggu penggunaannya. Itu kata kajian yang company lakukan. Tetapi selepas saya meneliti segala testimoni ramai yang yang mengatakan ianya menampakkan kesan seawal 7 hari penggunaannya. Pada saya sendiri sangat tak perasan yang muka makin glowing, dan muka semakin hilang garis-garis kecil di bawah mata. Dannnnn secara tak sengaja saya dapati parut luka cesarean semasa bersalinkan Muhammad Firas semakin mengecil. 

Keberkesanan Shaklee
Keberkesanan Shaklee

Ni keberkesanan kolagen pada diri saya. Anda boleh nampak perbezaan pada kami berdua. Walaupun kami sebaya, tetapi ramai yang mengatakan saya nampak muda berbanding sahabat saya ni.  Ni muka kami rasanya memang dua-dua pun xde make up. Bukan nak puji diri tapi inilah colagen effect pada diri saya. Paling best testimoni pengguna Shaklee dan E***N. Best tak????

Kami Sebaya - Beza Kulit Pengguna Collagen Shaklee dan Collagen Jenama Lain
Kami Sebaya dan Lihatlah Perbezaan Kami



Hasil Penggunaan Collagen Shaklee
Hasil Penggunaan Collagen Shaklee

Satu lagi sebab kenapa saya pilih SCP ni ialah selain dari berikan kulit yang halus dan anjal, kolagen ni jugak membantu memelihara sendi. Memang sakit sendi lutut dan buku lali akibat aktif silat olahraga zaman sekolah dah makin tak terasa. Serius saya agak terkejut masa memula amalkan kolagen dulu. Sikit demi sikit kesakitan lutut kiri dan buku lali kanan makin hilang. Bukan lah saya ckp hilang sekali gus, tetapi hari demi hari makin kurang terasa. Sebab apa pulak kolagen ni memelihara sendi? Haaa yg ni sebab campuran kerang-kerangan yang ada dalam kolagen shaklee itu lah... Uish banyak nau nau kelebihan shaklee collagen powder ni berbanding dengan yang lain. Memelihara jantung, kuku, gigi dan rambut uishhhh kiranya ALL IN ONE. Rasanya rugi sangat kalau saya tak pilih scp ni. 

Kelebihan Menggunakan Collagen Shaklee
Kelebihan Menggunakan Collagen Shaklee



Dan rahsia yang perlu kita semua tahu ialah kolagen ini paling berkesan jika kita diambil secara ORAL sewaktu perut kosong!

Reputasi Pengeluar 
Sebelum anda memilih kolagen yang memangnya berderet kat pasaran tu, perlu kita kaji dulu pengeluarnya tu. Bukan saya menafikan kebaikan produk keluaran tempatan, tetapi kita sebagai pengguna perlu bijak memilih produk yang selamat, berkesan dan paling penting mendapat kelulusan daripada pihak kementerian. Bukan apa, sekarang ni banyak benor produk yang konon nya ada kolagen, tetapi pihak pengeluar tidak mendaftarkan produk dengan kementerian lebih parah lagi kalau campuran produk tu beracun. Awas....janganlah kita nak beli yang murah jeeeee sedangkan kualiti nya belum tentu. Pilih lah dengan mata hati, kalau pengeluar yang tidak melakukan kajian klinikal serta RnD maknanya produk tu belum lah tentu lagi diuji bahannya, campurannya, keberkesanan nya. Oleh itu saya mohon pilih syarikat atau pengeluar yang memang dah ada reputasi mengeluarkan bahan2 yang selamat dan menggunakan sumber semulajadi. 

Shaklee sudah lebih 50 tahun berada di pasaran dunia, jadi kenapa saya perlu ragu-ragu. Beribu research dan test yang dibuat sebelum sesuatu produk di keluarkan. Dan tagline company tu pun always safe, always work, always green. Itu lah yang memang menambat hati saya. Kalau produk company ni tak berkualiti dah lama dah dia kena "halau" keluar daripada market kita kan... Kalau company yang belum terbukti produknya berkesan dlm jangka masa lama memang saya tak berani nak cuba. Eiii nanti kang di taruknya racun ke, atau diguna nya kolagen daripada khinzir ke macam mana??? Ohh ya kolagen daripada khinzir ni paling mudah utk diperolehi...

Siapa cakap kolagen shaklee ni mahal? Tak mahal pun, sebab khasit dan kebaikan nya sangat laaaaa banyakkkkk. Sekotak cuma RM298 sahaja. Rasa muda dan jadi muda...Perempuan pastinya sukaaaa sangat kan bila orang cakap "ehh awak nampak muda dari umur sebenar" memang kembang kembang hati tu (hidung tak yah cakap lah kan) hahahahaah. Tapi itulah hakikatnya. Kalau kita perempuan ni sanggup habiskan ratusan ringgit utk handbag berjenama, pakai pakaian daripada italy silk, atau menyarung kasut kulit buatan luar negara, apalah sangat kalau put aside duit utk kolagen ni kan. Haish isteri cantik suami sukaaa nyahhhh.... 

Nak order kolagen sempena bulan promosi beli 6 percuma 1 ni?? Boleh cecepat dail 012-2965214.

Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen Powder


Try it, love it, share it ---SHAKLEE COLLAGEN POWDER is the best among the best...

Nur Masliza Muda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...