Showing posts with label Shaklee NC. Show all posts
Showing posts with label Shaklee NC. Show all posts

Wednesday, 10 June 2015

Pengalaman Dua Tahun Berturut-turut Layak Ke Shaklee National Conference .

Alhamdulillah tamat sudah percuatin 5 bintang. Sekarang masa untuk kembali meneruskan kerja keras dalam bisness. 5-7 Jun 2015 saya sekali lagi layak dengan point untuk National Conference sekaligus menjadikan diri ini sebagai NC Qualifier dan NC Award Achiever untuk cycle 2014/2015. Ini merupakan tahun kedua berturut-turut saya layak mendapat kedua-dua nya. Dan saya pernah kongsikan dengan anda bagaimana keterujaan saya tahun lepas kerana itulah pertama kali saya naik pentas dan dapat percutian yang ditaja, baca DI SINI dan DI SINI. Dan tahun ini sekali lagi di raikan begini, rasa sangat-sangat dihargai dan sangat menyuntik semangat untuk terus bekerja lebih kuat lagi. 

Semua ini saya dapat hasil daripada point terkumpul sepanjang cycle lepas ( Mac14-Feb15. Terasa sangat kerdil sebab sudah dua tahun masih tidak mampu untuk melayakkan point ke International Conference. Insya-Allah 2016 saya akan layak point untuk ke USA. Siapa tak teringin ke USA kan? Apatah lagi percutian dan conference yang ditaja 100% oleh Shaklee kan?. Ok berbalik kita kepada cerita National Conference (NC) 2014/2015 pula. 

Tahun ini Shaklee memilih The Palace of The Golden Horses untuk menempatkan semua peserta NC kali ni. Rasanya ini kali ke3 meniginap di hotel mewah ini selepas saya menikmatinya semasa menjadi students dan fellow di Universiti Malaya (UM) dulu. Lebih bermakna kali ni penginapan ni ditaja dan saya tak perlu buat apa-apa. Masa student dulu jadik commitee diner kolej, masa jadik fellow dulu penasihat kepada student kan. Hehehehe. Kali ni goyang kaki orang kata. hehehehe.

Ok lepas dah register, dah dapat collect duit allowence RM100 sorang daripada Shaklee. Masa untuk naik bilik, get ready untuk City Tour yang dah di arrangekan oleh pihak Shaklee. Walaupun saya memang dah duduk KL ni lama, tapi bila ada tour gini rugi kot kan kalau tak ikut. Takde makna nak lepak kat tilam hotel yang empuk ni kan. 

Penginapan Peserta National Conference 2014/20154  Di  Palace of The Golden Horses
Penginapan Peserta National Conference 2014/20154  Di  Palace of The Golden Horses

1st destinasi tour kami adalah ke Muzium DiRaja. Ok part ni memang perghak sikit lah sebab memang tak pernah masuk sebelum ni kan. Hehehehe. Seronok pulak tau bila jenjalan reramai gini. Naik bas sesama, rasa macam rombongan Che Kiah pulak kan hehehe. Masa dalam bas tu tour guide bagitau kami tentang sejarah Kuala Lumpur dan juga sejarah kewujudan Muzium DiRaja tu. Ohh barulah saya tahu bahawa dahulunya bangunan Istana lama yang kini dijadikan Muzium Diraja itu adalah milik seorang jutawan dan hartawan Cina yang mempunyai ramai isteri, dan bagunan istana itu dibina untuk melambangkan kekayaan beliau. Banyak bilik dibini didalam Istana itu untuk menempatkan para isteri-isteri beliau. Tetapi bila Jepun datang ke Tanah Melayu hartawan Cina itu melarikan diri dan bangunan itu menjadi markas tentera Jepun (untuk berkumpul). Dan selepas Jepun surrender , bangunan Istana lama itu di duduki oleh tentera British dan dijadikan Mess Pegawai British. Bila dan merdeka, barulah bangunan itu di jadikan Istana dan Yang di-Pertuan Agong (YDPA) pertama yang ditabalkan di istana itu ialah Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah. Ohh itu memang baru tahu hehehe.

OK kami dibawa menlawat bilik-bilik yang ada di dalam bangunan Muzium DiRaja ini. Di dalam Istana tu (kini dipanggil Muzium DiRaja) terdapat 13 buah bilik. dah namanya Istana kan memang lah semua bilik pun cecantik kan. 


1st Destinasi Ialah Lawatan Ke Muzium DiRaja
1st Destinasi Ialah Lawatan Ke Muzium DiRaja

Peserta National Conference 2014/2015 Diperkarangan Istana
Peserta National Conference 2014/2015 Diperkarangan Istana 


Destinasi seterusnya kami dibawa ke Central Market (CM). Ya Allah memang laaaaamaaaa sangat dah tak menjejakkan kaki ke CM ni. Masa Uni (Degree dan Master) dulu memang selalu jugaklah singgah CM ni. Actually banyak kenangan di CM ni sebab masa dedulu takde keta, so gi tunggu bas kat Bangkok Bank memang passed by CM heheheh.


Ke Central Market
Ke Central Market 

CM memang jauh berubah dan jauh lebih moden berbanding dulu. Walaupun saya dan kawan-kawan daripada group LiSA terpisah dengan bas lain-lain namun kami bertemu semual di CM hahahaha. Macam-macam ragam bila mak-mak budak berjalan tanpa anak di sisi kan. Kepada sesiapa yang bukan dari area KL dan Selangor memang boleh lah beli cenderahati di CM ni, tapi sebab kami ni duduk area sini-sini jugak so takde lah nak membeli hehehe.


Terserempak Pulak Rombongan CHE LISA di Central Market (LiSA Gang)
Terserempak Pulak Rombongan CHE LISA di Central Market (LiSA Gang)

3rd destinasi, kami semua di bawa ke Aquaria KLCC. Haaa yang part ni best. Sebab dapat nenggok ikan-ikan hhehehe.


Ke Aquaria KLCC Kita
Ke Aquaria KLCC Kita

Bergambor Sikit Dalam Aquaria KLCC
Bergambor Sikit Dalam Aquaria KLCC

Suasana Dalam Aquaria KLCC
Suasana Dalam Aquaria KLCC


Lepas dah melenguhkan kaki dan menjamu mata dengan ikan-ikan di Aquaria KLCC, tibalah time untuk Welcoming Diner oleh Shaklee untuk NC Qualifier. Mujurlah Diner pun di buat kat Hotel Grand Hyatt KL ni aje, means that sebelah Aquaria tu je, jalan kaki 2 menet dah sampai hehehehe. Teman dinner Fun Fair Nite. Tapi kami semua ni pakai t-shirt Shaklee je hahahaha. Ok kan gitu.  Layan gambar sikitttttt....


Dinner At Grand Hyatt Hotel Sponsored By Shaklee
Dinner At Grand Hyatt Hotel Sponsored By Shaklee

ak-Mak Orang Bergambor Sebelum Dinner
Mak-Mak Orang Bergambor Sebelum Dinner
Muka-muka Kelaparan Selepas Seharian KL Tour
Muka-muka Kelaparan Selepas Seharian KL Tour

Seperti NC 2014/2015, sesiapa yang lahir di bulan Jun akan diberikan penghargaan. Wahhh part ni memang saya sukaaaaaa, maklumlah saya di lahirkan pada bulan Jun. Last year pun kami diraikan dan tahun ini di NC 2015/2016 sekali lagi SID yang lahir bulan Jun di raikan. Syukur lah...walaupun hari ulang tahun kelahiran saya masih belum tiba lagi hehehe. Kiranya early birthday celebration gittuuuuu.


Sama Seperti NC Tahun Lepas, Dapat Kek Birthday Dari Shaklee
Sama Seperti NC Tahun Lepas, Dapat Kek Birthday Dari Shaklee

Kek Sponsored By Shaklee Untuk NC Qualifiers Yang Lahir Bulan JUN
Kek Sponsored By Shaklee Untuk NC Qualifiers Yang Lahir Bulan JUN
Kek Sponsored By Shaklee Untuk NC Qualifiers Yang Lahir Bulan JUN
"JUNE BABIES"


Kegembiraan saya tak berakhir di situ sahaja. Sebelum pulang ke hotel Palace of The Golden Horses (PoGH) , Shaklee bagi semua peserta NC 2015/2016 penghargaan, sebuah plaque pewter. Dannnnnn bila sampai ke PoGH sekalilagi ada surprised atas katil...Sekotak Shaklee Collagen Powder fuhhhh. Suka, suka, suka.

Surprised  Welcoming Dinner
Surprised  Welcoming Dinner 



Shaklee Collegen Powder Hadiah Untuk Peserta National Conference 2014/2015
Shaklee Collegen Powder Hadiah Untuk Peserta National Conference 2014/2015

Siapalah yang tak mahukan penghargaan begini kan. Merasai percutian mewah tanpa mengeluarkan sesen pun duit sendiri. Semuanya di taja oleh Shaklee. Bukan setakat diberi percutian tetapi diberikan pelbagai hadiah bagi membalas segala keringat SID yang berusaha keras sepanjang cycle. Dulu masa kerja annual dinner nak dapat hadiah pun main tukar-tukar hadiah. Huhuhuhu. 


Surprised Day 2 - Burberry Shawl kah??????
Surprised Day 2 - Burberry Shawl kah??????


Sesungguhnya kerja keras semua SID Shaklee amat dihargai oleh pihak pengurusan. Saya sangat enjoy buat bisness Shaklee sepanjang dua tahun lebih penglibatan saya ini dan saya berazam untuk mengumpul point untuk layak ke International Conference tahun 2015/2016 nanti. Nak ke USA pula. Dua tahun berturut-turut berpeluang menjadi NC Qualifiers dan merasai keseronokan naik pentas menerima award daripada Shaklee sangat menyeronokkan. Kejayaan ini menguatkan semangat saya untuk membawa lebih ramai lagi business partner saya sama-sama merasai penghargaan 5 bintang daripada Shaklee ini.

Sepanjang 2 tahun layak ke NC ni, saya nampak Shaklee sangat menghargai dan sangat berbangga dengan prestasi setiap SID mereka. Dan kekurangan NC 2014/2015 di perbaiki dalam NC kali ini. NC kali ini ternyata lebih meriah kerana adanya KL Tour, NC sebelum ni takde tour hehehe. Walaupun sedikit kepenatan kerana jadual yang padat sepanjang percutain mewah 3 hari 2 malam ni, tetapi ianya seronok dan banyak ilmu yang di dapati daripada sharing leader hebat di pentas NC. 

Kalau anda rasa mahu sama-sama mengecapi sendiri bagaimana dihargai oleh Shaklee dengan percutian mewah ini, saya pilih lah saya sebagai mentor anda. Kerja keras saya setahun bermula daripada awal cycle membilehkan saya layak menerima kesemua ini. Sudah dua kali saya melakukannya. Alhamdulillah sangat manis, sangat bermakna. Tahun lepas seorang bisness partner saya naik pentas bersama-sama. Tahun ini seorang lagi bisness partner saya naik pentas menerima award bersama saya. Bangga ke tidakk????? Hehehehehe. Nak tahu bagaimana untuk melayakkan diri anda? Say YES pada Shaklee. Pelbagai ganjaran habaq ang!!!! Perjalanan saya dengan Shaklee masih jauh, saya berpegang pada kata-kata 'do or die'. Takkan nak tengok sahaja peluang cash yang Shaklee sediakan tanpa sambar peluang tu kan. Menambah pendapatan dan mencari side income semuanya boleh dengan SHAKLEE.

Nur Masliza Muda
012-2965214
nurmasliza@gmail.com
SID 908080

Tuesday, 2 June 2015

June 2015 Separuh Perjalanan Sudah Ditempuhi

Diam tak diam perjalanan 2015 dah masuk setengah tahun. Maksudnya dah separuh perjalanan kita di tahun 2015 ni kan.

Jun 2015
Selamat Datang Jun 2015

Bulan June tahun ni memang di nantikan sebab :
1. Shaklee National Conference
2. Birthday saya
3. Ramadhan

Semoga kehadiran bulan June tahun ni akan membawa banyak kebaikan dan rahmat kepada kita semua. Tak sabar nak mencoret pengalaman tentang Shaklee National Conference (NC) tahun ni. Pengamanan NC tahun lepas sudahpun di tulis DI SINI. Sangat bermakna buat saya. Dan saya sentiasa berdoa semoga NC dan bulan June ini akan memberikan kegembiraan berganda, insya-Allah. 

Jun Datang Bermaksud Usia Juga Makin Meningkat Wahai Nur Masliza Muda
Jun Datang Bermaksud Usia Juga Makin Meningkat Wahai Nur Masliza Muda


Wednesday, 18 June 2014

2013/14 Shaklee National Conference-part 1

7-9 June 2014 telah berlangsungnya National Conference di Sunway Pyramid Convention Center (SPCC). Alhamdulillah tahun ini Mak Jemah dapat hadir dan layak menginap di 5 stars hotel yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Diulang sekali lagi ditaja oleh Shaklee 100% ok. Hehehe. 

Shaklee National Conrerence 2013/14 at Sunway Pyramid Convention Center

Seakan membalas dendam pada NC 2012/13 bila last menet Mak Jemah tak boleh hadir disebabkan tuntutan kerja, tahun ni puas hati nyahhhh stage 2 kali - car bonus achiever dan superstar award. Dan layak juga dapat tajaan penginapan percuma setelah layak dengan points yang dikumpulkan sepanjang cycle 13/14. 
Best Moment masa Shaklee National Conference 2013/14
Haa kat atas tu Mak Jemah kongsikan beberapa pic mak jemah yang vogue the vast tu khennn. Hahahaha. Mak Jemah bukan dapat naik stage sorang-sorang tau, tapi siap bawak seorang anak business naik stage sama-sama. Ya Allah syukur tak sia-sia usaha Mak Jemah. Tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan Mak Jemah bila tengok anak business naik stage tu...Sebak, pilu, happy semua ada nyah oiiii. Tak sangka mak jemah ni muka ganas hati ada taman-taman yer hahaha.
Nik Adewati -anak business Mak Jemah yang naik pentas NC 2013/14


Kengkawan, kekakak, kekadik yang sama-sama naik pentas NC 2013/14 dengan Mak Jemah


Hah rugi wooo boyfried Mak Jemah tinggal kan mak jemah, tgk mak jemah sekarang melatoppp duit berkepok-kepok kau. Award dah ada, konci keta besau pun dah ada khennn. Nyesal tak x-bopren??? Oii mak jemah kamu mana ada x bopren. Satu-satunya bopren kamu kan dah menjadi suamimu....Hahaha...Ya Allah, apa laa mak jemah merapek meraban ni kan hahaha. Sebenarnya Mak Jemah happy sebab dapat bimbingan daripada mentor henat dan mak jemah dapat hasil yang lebat. Kegembiraan berbusiness shaklee mak jemah dapat berkenalan dengan ramai lagi hamba2 Allah yang hebat dan menambahkan juga ilmu agama mak jemah yang tidak seberapa ini.  
Shaklee National Conference 2013/2014

Saat paling membuatkan mak jemah berdiri bulu roma ialah ketika tgk mak bisness dan nanny business naik pentas. Satu demi satu mtk naik pentas. Berdiri bulu roma sebab mak jemah diam-diam berjanji next year punya NC mak jemah akan lalu red carpet sempena MASTER PARADE. Ikhlas cakap masa tgk master berarak tu mcm nak nanggesss...

Tak sangka dengan Shaklee mak jemah sudah melalui banyak perubahan. Financial dan carreer mak jemah berubah. Alhamdulillah. Agak-agak kalau arwah abah masih hidup dia suka tak ekk tgk mak jemah semakin berjaya??!?

With Mr Roger Barnet, tuan punya company Shaklee dan Burberry
(Awat pic Mak Jemah nampak gemox benau tuh hahahah)


Saje tempek pic dgn Roger Barnett supaya korang jeless hahaha. Ok sambung part seterusnya lah pulak lepas ni hahaha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...