Showing posts with label Slim. Show all posts
Showing posts with label Slim. Show all posts

Wednesday, 18 December 2013

Cinch Untuk Kurus dan Online Business dengan Shaklee

Hari ni memulakan hari dengan breakfast Cinch Shaklee (saya pilih perisa latte) sambil melihat bangunan 'rebung' hehehe. Cinch Shaklee ( 3 perisa chocolate, vanilla  dan latte) produk yang memang dibuat khas untuk inch loss programme Shaklee


Ramai yang dah berjaya Mengurangkan inci dan kurus dengan Cinch Shake Shaklee ni. Setiap kali minum Shakler Cinch ni, badan akan dapat 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Istimewanya Cinch kerana ia mengandungi LEUCINE. 

LEUCINE tu apa???
Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Kenapa korang ingat aweks cun ker? Noooo nooo nooo. Leucine ni akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun selepas bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak  yang ada. 

Opsss saya sebenarnya nak bercerita tentang fefeling bagus bila minum cinch latte yang mengadap KLCC. 

Fuhh bestnya kan bila orang lain terpaksa berkejar-kejar ke tempat kerja, tapi saya sedang menikmati cinch latte sambil melayan order masuk. Hohohoho sejak menjadi Work At Home Mom (WAHM) ni, tak de dah nak risaukan date line ke boss bising ke. Saya berbisness Shaklee ikut masa yang flexsible. Income??? Jangan tanya berapa sebab saya dapat lebih dari kerja makan gaji. 

Anda nak cuba cinch latte atau nak mengetahui rahsia menjana wang, duit, pendapatan dengan bisness online Shaklee boleh hubungi saya. Free product consultation and business plan untuk anda. 

Nur Masliza - 012-2965214

Tuesday, 17 December 2013

Kurus dan hilangkan perut buncit dengan omegaguard shaklee

Saya suka omegaguarg sebab omega mempunyai banyak fungsi dan sangat sesuai untuk pelbagai lapisan masyarakat. Wajib ada sebotol omega dirumah. Suami yang perut buncit memang lah sesuai sangat amalkan 3 biji omega setiap hari. Walaupun suami saya ni alahaiiii malas nya lah nak makan omega sekarang. Tetapi masa mula2 dia ambil omega (promosi Februari ke March) dulu memang seluarnya terasa longgar. Bila seluar longgar tu maksud nya memanglah ukuran lilitan pinggang dah kurang. Tak leh lah nak ambil suami saya sebagai testimoni sebab dia memang mengelat bab makan supplement ni. 

Ok berbalik pada kebolehan omega ni mengurang kan perut buncit adalah kerana omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat. Apabila lelamak dalam badan dibakar dengan cepat maknyanya lapisan lemak terkompol dlm badan tu akan berkurangan sikit demi sedikit.


Haaa mcm gambar di atas di mana omega akan membantu mengurangkan lemak yang dah terkumpul dalam badan terutamanya perut hockey. Kredit pic dari Aishah Amin. 

Tambahkan suplemen Omega-3 ke dalam diet harian anda. Omega-3 adalah sejenis asid lemak yang baik untuk tubuh badan anda yang membantu ‘melawan’ lemak tepu dan kolesterol yang ‘jahat’. Selain itu, Omega-3 ini juga membantu mengawal keradangan di dalam badan, menguatkan jantung, membantu penglihatan yang baik, serta boleh meningkatkan mood anda. Omega-3 ini boleh didapatkan dari sumber beberapa jenis ikan seperti salmon, ikan kembung, tuna, dan sardin. Anda juga boleh membeli kapsul supplemen Omega-3 di pelbagai farmasi dan klinik -kevin zahri-

Hah, kalau sudah pakar yang berbicara kan, cakap banyak takde lah kan. Confirm betul benar dan dipercayai hehehe. Says sendiri memang penggemar omega kerana selain untuk kurangkan ke boncetan perut akibat bersalin cesarean, tetapi juga untuk menjaga kesihatan sendi dan jantung selain untuk mengelakan tekanan darah tinggi. Untuk Firas memang sebiji sehari tu wajib untuk dia- sebab nya nak pastikan brain development dia berkembang dengan baik. Sapa tanak anak bijak dan genius kan? Hehehe

Hehehe model terseksi sedikit di sini.  Selain tu beberapa golongan lain yang perlukan omega ialah;
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan,kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
So apa nak tunggu lagi kan, beli sebotol seisi rumah boleh makan. Takyah nak fikir lagi, omegaguard shaklee adalah yang terbaik berbanding brand lain (kita cerita kemudian) hehehe.

Nak cuba? Nak merasai perut flat, sihat dan anak bijak? Omega lah jawapannya....

WA/SMS : Nur Masliza

Sunday, 15 December 2013

Omegaguard untuk kurus, sihat, cantik, ibu sihat dan anak bijak

Sempena bulan ni promosi omegaguard Buy 6 free 1, saya nak sharing dengan anda semua mengenai 7 golongan yang memerlukan omega dalam kehidupan seharian mereka. Anda perlu mengambil Omega sekiranya anda: 
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
Haa apa lagi kan nak sihat, nak cantik, nak kurus, nak anak bijak dll tu cecepat lah sambar omega ni....

Nur Masliza 012-2965214




Monday, 29 July 2013

Pengalaman berpuasa dengan produk Shaklee

Alhamdulillah kita sudah memasuki fasa terakhir Ramadhan tahun ini. Syukur Allah masih memeberikan kita ruang dan peluang untuk terus menikmati kemanisan dan keindahan ramadhan sekali lagi. Perjalanan puasa saya semakin indah dan bermakna.

Saya mulakan puasa tahun ini dengan mengambil esp+mealshake. Tetapi bermula hari ke4 puasa hinggalah hari ni saya sudah bertukar kepada Cinch Latte , dan Performance drink semasa sahur. Berbuka pula adalah masa untuk saya berbuka dengan Cinch Tea...Dah tu saya tak makan nasi ker? Ehh makan lah, mana boleh tak mana nasi langsung. Makan memang makan tapi dengan kuantiti yang sedikit sahaja. Kadang-kadang saya tak makan nasi sebab kenyang makan kuih.

Pada saya dan badan saya yang tak lah se slim zaman anak dara tu  hahaha,....cinch latte sangat berkesan kerana mengurangkan rasa lapar dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Cinch latte mengandungi Leucine yang membantu kita mengekalkan muscle dan membakar lemak serta membantu mengurangkan inci pada badan. Ianya juga kaya dengan kandungan serat( haaa kalau agak-agak selalu sembelit tu memanglah badan kita kekurangan serat heheheh.). Memang berpuasa di siang hari rasa sangat bertenaga dan tak rasa penat atau letih yang melampau. Meh sini saya nak kongsi sikit menu saya sepanjang ramadhan ni hehehe.

Bersahur
-Cinch Latte
-Performance Drink (tumbler 500ml)

Berbuka
-Kurma
-Cinch Tea
-Cinch Latte  ATAU -Sedikit nasi

Bestkan berpuasa dengan shaklee ni menyihatkan badan dan at the same time dapat beribadah dengan tenang. Hehehehehe

Berpuasa Dengan Shaklee
Berpuasa Dengan Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...