Showing posts with label Start Bright Series. Show all posts
Showing posts with label Start Bright Series. Show all posts

Sunday, 31 August 2014

Start Bright Series : Realisasikan Impian Bebas Bekerja Sendiri


Alhamdulillah, lega, puashati, dan seronok serta pelbagai lagi perasaan bercampur baur dalam hati. Kenapa? Petang 30 Ogos semalam Mak Jemah dah berjaya selesaikan tanggungjawab menjadi speaker untuk sesi Start Bright Series #10. Syukur dapat selesaikan amanat yang diberikan. Inilah yang saya  suka dengan bisness dan team Shaklee kami, sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri sendiri.

Sedar tak sedar dah 10 kali SBS ni dijalankan. Saya melalui rasanya separuh daripada SBS yang dijalankan oleh mentor saya Master Puteri Yusoff selama ini. Hasil daripada bimbingan bulanan inilah saya berjaya mendaki rank demi rank. Syukur saya diberikan ilmu tanpa bayaran. Bukan saja dapat belajar skill bisness, skill bukan bisness pun dapat dipelajari. 

SBS #10 baru-baru ni

SBS yang diadakan pada tahun 2013.

Nampak tak beza antara SBS 2013 dan SBS 10 ni? Banyak bezanya..Kalau masa memula SBS dulu tgk lah berapa je bilangan yang hadir, mungkin kurang daripada 20 orang je kan. Tapi SBS 10 baru-baru ni nahhhhh hampir 40 peserta hadir. Beza dari segi input penyampaian adalah yang paling ketara...Kalau dulu tajuk more to pengenalan kepada bisness, then marketing plan Shaklee. Tetapi kali ni topik untuk memperkasakan diri. Ditambah pulak kali SBS kali ni kami nak dengar daripada mulut master2 yang baru balik daripada convention di USA. Suatu pengisian yang penuh dengan ilmu.

Kalau dulu hadir ke SBS sebagai peserta, kali ni saya diberikan kepercayaan untuk menjadi speaker dan organizer bersama-sama rakan yang lain. Sungguh rasa terharu sangat bila dapat berdiri memberikan input kepada rakan Shaklee yang lain. Bersyukur sangat dapat berkongsi ilmu dengan yang lain. Apalagi dapat team mate yang tip top begini. 

Muka muka speaker SBS yang happy

Kalau dulu nak nampak muka2 anak buah bisness saya yang datang tu agak payah, kali ni dengan izin Allah SWT saya berjaya mengumpulkan 3 orang anak bisness dalam satu sesi. Dan yang lebih membanggakan bila anak bisness saya sanggup datang daripada Kluang Johor semata-mata untuk SBS kali ni. Syukur Ya Allah dengan kesempatan berkongsi impian mencari kebebasan kewangan bersama insan lain. We use, we share dan we build. Itulah bisness Shaklee.


Jadi inilah faktor yang menjadikan anda perlu memilih kami sebagai team untuk anda menjejak impian. Kekuatan kami ialah BIMBINGAN online dan offline tanpa mengira di mana saja anda berada. Anda pasti tidak akan menyesal memilih kami untuk memulakan langkah bisness online sebagai punca pendapatan anda. 


Anyone Can Be A Millionaire
Nur Masliza Bt Muda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...