Showing posts with label b-complex. Show all posts
Showing posts with label b-complex. Show all posts

Sunday, 31 January 2016

Supplement Terbaik Untuk Ibu Hamil dan Mereka Yang Merancang Untuk Hamil


Supplement Penting Semasa Mengandung
Supplement Penting Semasa Mengandung


Ibu- ibu dan bakal ibu, jangan ambil mudah keperluan supplement ketika hamil. Malah anda harus mulakan supplement seperti B- Complex ketika merancang kehamilan dan sebelum hamil lagi.

  • B1 (thiamin), B3 (niacin), B12 (cobalamin) diperlukan untuk perkembangan organ, otak dan sistem saraf bayi.
  • B2 (riboflavin) bantu bayi membesar.
  • B5 (pantothenic acid) bantu bayi membesar dan bantu mengelakkan risiko anemia kepada ibu.
  • B6 (pyridoxine) dapat kurangkan risiko keguguran di awal kehamilan, dapat mengurangkan rasa loya.
  • B9 (folic acid) mencegah risiko kecacatan pada bayi.

Friday, 1 February 2013

Tambah Susu Badan Dengan Vitamin Shaklee

OK petang  ni kita nak story pasal susu ibu. From my experience menyusukan anak sambil bekerja sangatlah mencabar. Apatah lagi kerja yang memang sentiasa berdepan dengan tekanan. Pengeluaran susu ibu akan merudum jika ibu berada dalam beberapa keadaan dan stress adalah satu puncanya.

Pengalaman saya semasa anak pertama untuk menyusukan anak sangatlah perit. Sudahlah tiada ibu yang aboleh guide, my MIL pulak punyalah tak support :-( . Sedih Ok bila tiap kali menyusukan anak MIL selalu cakap cucu dia menanggis kerana susu saya tak cukup..macam-macam perasaan pun ada. Dengan kata lain stress lah..

Masa tu saya langsung tak terdedah dengan vitamin untuk menyusukan anak..Hanya yang tahu time tu fenugreek..itu pun punyalah susah nak mencarik huhuhu. Tapi Allah itu maha adil, maha bijaksana...Niat suci saya untuk menyusukan anak (even tak 100% bf) tercapai sehinggalah usia Muhammad Firas mencapai 12 bulan. Hajat di hati Allah je tahu saya memang nak bf lagi, tapi disebabkan anakanda terchenta tu sangatlah aktif mengigit jadi terpaksa berhenti....hehehehe

Sebenarnya semasa saya menyusukan dulu banyak juga saya meng 'google' supplement utk tambah susu, tapi infonya sangatlah sedikit. Hah sekarang ni type je kat google tips banyakkan susu ibu...tu dia berderet info hehehehehehe. Nak tahu set untuk menambah susu ibu? Memekatkan susu ibu? dan dalam masa yg sama set ni boleh mencantikkan kulit kita? tadaaaaaaaaaaaaaa

Set Menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee

Nampak mcm banyak jer kan ...Tapi percayalah kesemua vitamin ini SANGAT-SANGAT membantu pengeluaran susu ibu, terutamanya ibu bekerja yang sentiasa mengepam hehehehe (Mcm saya dulu2)...Setiap dua jam saya pam susu utk stok Muhammad Firas....Hasilnya anak saya gebussss hehehehehe (bam bam lah tu hahahah)

Hubungi saya jika ibu ibu ingin menyusukan anak-anak....Sangat berbaloi pelaburan untuk vitamin sebegini kerana hasilnya anak lebih rapat dengan kita..Jimat punsatu hal hehheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...