Showing posts with label kurus. Show all posts
Showing posts with label kurus. Show all posts

Wednesday, 26 March 2014

Kurus, Langsing dan Sihat dengan Shaklee Menjelang Ramadhan

Sedar tak sedar kita dah menghampiri bulan Ramadhan. Hanya tinggal 94 HARI sahaja lagi kita akan berada dibulan paling mulia ini. Macam biasalah bila tiba je bulan puasa semua nak mengambil kesempatan untuk menguruskan badan. Itu memang saya akui sangat, tapi selalunya orang 'terlajak' makan bulan puasa sebab bila tiba waktu berbuka je tibai macam-macam... hehehehe

OK saya nak kongsikan dengan anda bagaimana kita nak menguruskan badan sempena bulan puasa. Ekceli tips ni saya dah amalkan sepanjang bulan puasa tahun lepas, dan alhamdulilah sepanjang berpuasa berat saya turun 3kg. Banyak ok turun 3kg tu...Hahahaah, at least baju yang ditempah awal2 tu taklah ketat untuk di sarungkan di pagi Syawal kannnnn.

Kenapa berat badan selalu naik bila puasa sedangkan siang hari kita tak makan? Haaa jawapannya senang saja, sebabnya kita bila berbuka puasa tu tibai makanan sesuka hati. Apatah lagi berbuka buffet style kannnnn....memang lepas berbuka tu ramaiii yang tersadai bak ulor sawa kekenyangan hahahahah. Siapa tak rambang mata kan nampak kambeng golek lah, nasi beriyani lah, nasi tomato lah, murtabak lah roti john lah fuhhhhh Malaysia ni memang syurga makanan lah bila bulan Ramadhan. OK berbalik kita pada tips untuk mengurangkan berat badan sepanjang bulan Ramadhan ni.

Bersahur
1. Cinch/ESP
2. Performance Drink
3. Air putih yang banyak sehingga tamatnya waktu sahur


Berbuka
1. 2 biji kurma
2. Cinch/ESP  ATAU sedikit nasi
3. Cinch tea
4. Omega + lechitin
5. Air putih yang banyak

***Kadang-kadang kalau terasa sangat nak makan nasi, lepas makan memang saya akan terus ambil supplement utk burn kalori. Sebenarnya diet protein ni memang memberikan kita tenaga sepanjang hari berbanding kalau kita ambil karbohidrat yang banyak kerana badan kita terpaksa bekerja keras siang hari untuk memproses makanan tu tanpa air. Susah woo nak hadam makanan.

OK sekarang ni saya dah start ber diet dengan alfalfa, dtx complex (bagus untuk mereka yang gemuk air mcm saya), omegaguard, lechitin, cinch tea dan semestinya CINCH SHAKE. Saya sendiri merasakan selesa dengan diet protein dan berat pun tak lah mcm yoyo. Selera makan terkawal dan pembuangan setiap pagi pun smooth aje heheheh.

 Saya hanya ambil herblax untuk tujuan detox seminggi 2 kali. Selebihnya saya amalkan alfalfa kerana ianya baik untuk dalaman wanita ehemmmm ehemmmm gituuu heheheheh.

Meh sini kita pakat ramai2 kurus dan sihat sebelum Ramadhan, so bila tiba bulan puasa nanti perut kita takdelah terkujat sangat nak berdiet kann... Bermula dari sekarang kita kurangkan pengambilan nasi, so bila puasa nanti takde lah rasa nak nanggis bila tak makan nasi kann. Alaa kita orang Malaysia, perut susah sangat nak pisahkan daripada nasi kan....So bersedia dari awal, sempat sangat aihhh nak  kurus lagi sebulan dua ni. Sempat laa nak pakai baju kurung moden yang saiz M atau S tu....

Produk Shaklee walaupun penurunan berat badan berlaku perlahan-lahan, tetapi kenaikan berat mendadak juga tak berlaku. Itulah sebabnya saya memilih Shaklee..Nak cuba shaklee WA/SMS saya 012-2965214. Free consultation gituuuuuu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...