Showing posts with label lechitin. Show all posts
Showing posts with label lechitin. Show all posts

Thursday, 27 March 2014

Kurus dengan Shaklee

Bila sebut tentang berat badan, tentu ada yang berdebor hatinya. Orang perempuan lebih concern tentang berat badan, memang sangat diakui. Saya sendiri pun begitu...kalau tidak masalah ada wanita yang sanggup menjalankan rawatan sedut lemak, bekukan lemak, malah gunakan homone untuk kurus (HCG diet).

Saya sendiri mengalami masalah pertambahan berat badan yang melampau sepanjang kehamilan. Dan berat yang sangatlah susah nak turun selepas bersalin. Tambahan pula kesukaran mendapatkan makanan yang seimbang. Tahu ajelah kan bila dah tekak melayu ni takleh lari daripada nasi lemak, segala mcm bubur, ayam masak merah semua tu...

Setahun lepas saya berkecimpung dengan Shaklee, dah namanya bisness Shaklee harusss lah gunakan produk shaklee kan hahaha. Satu yang saya suka tentang produk untuk inch loss Shaklee ialah penurunan berat badan yang tidak berlaku secara mendadak dan tiada kesan yoyo. Makan supplement tu hanya untuk membantu proses penurunan berat dan nyah lelemak dlm badan, tetapi yang paling penting ialah menjaga pemakanan sendiri. Melalui pengalaman saya, walaupun saya makan supplement utk bakar lemak tetapi saya tak control makan, maksudnya makan main belasah je..masak lemak, nasi daganh dan segala mak nenek tuuu semua saya sebattt๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ. 

Hanya sejak Januari 2014 saya mula ubah corak pemakanan dan saya hadkan pengambilan kalori kepada bawah 1000kalori sehari. Makan apa je yang 1000kalori??? Ehh boleh sangat tau nak 1000kalori tuuu. Tinggalkan nasi lemak, teh tarik, roti canai, segala makanan bergoreng dan masakaj berlemak. Larat ke saya bertahan??? Laaa kan ada multivitamin Shaklee-VITALEA tuuu, itu utk kaver keperluan vitamin harian saya. Selain itu saya lebihkan makan sayuran hijau. Haaa meh tgk menu sihat saya
Menu Sihat Untuk Kurus dan Diet
Menu Sihat Untuk Kurus dan Diet
Haaa nampak takkk semua nya makanan rendah kalori...dah tuu berwarna warni lagi...ini hanya contoh menu saya saja. Jadual makan??? Haaa meh saya kongsikan

Breakfast
-alfalfa sebaik sahaja bangkit tidoq uolss 
-2scoop cinch shake (less than 200 caleries)
-omega, lechitin, vitalea
-air putih/air mineral 500ml

Tea time
-cinch tea/green tea tanpa gula
-sebijik oren 

Lunch
-sayur rebus dengan ayam tanpa kulit (ambil bahagian dada)  (less than 200 calories)
-cinch tea/green tea tanpa gula
-omega, lechitin, dtx complex

Tea time
-cinch tea/green tea tanpa gula 500ml

Dinner
-cinch shake (less than 200calories)
-cinch tea/green tea tanpa gula 500ml
-omega,lechitin

Selain itu mmg saya sangat2 kurangkan ambil nasi/carb setiap hari dan lebihkan makan sayur dan buah buahan yang high anti oxcidant. Senaman tu sekali sekala bila free (alas an je kan) hahahaha.

Kurus Dengan Shaklee
Kurus Dengan Shaklee
Nampak tak vitamin saya tu? Heheheh dah nak cantik dan sihat kannnn harusss lah makan supplement. Kenapa saya ambil omega dan lechitin sekaligus?? Haaa sebab lemak saya ni jenis DEGIL kehkehkeh...
Kurus Dengan Shaklee
Kurus Dengan Shaklee


Reason kenapa saya amalkan mkn sayur lebih ialah kerana rendah lemak dan rendah kalori serta TIADA KOLESTROL. 

Makanan Tinggi Serat Untuk Kurus
Makanan Tinggi Serat Untuk Kurus

Selain itu saya juga amalkan meminum air putih yang dicampurkan dengan lemon. Kalau minum sejuk2 lagi laaaa best. Uols tak caya boleh cuba...
Air Yang Mencukupi Bantu Detox Badan Untuk Proses Kurus
Air Yang Mencukupi Bantu Detox Badan Untuk Proses Kurus

Alhamdulillah walaupun berat saya hanya turun hanya beberapa kg setakat ini, namun ramai kawan2 ckp saya dah shrink sikit miahahahaha. Itu pun saya kengkadang makan nasi jugak, cuma dlm kuantiti yang sangat sedikit. Orang malaysia kot kan, lidah melayu sikit pun nakkk jugak makan nasi hehehe. Tapi tips saya elakkan makan nasi or any carb utk diner. 

Ok setakat ini sahajalah tips nak kurus dengan shaklee yang dapat saya kongsikan dengan anda. Ini experiment pada diri sendiri dan tiada kaitan dengan orang lain heheh. Feel free untuk wa/sms 012-2965214 untuk dapatkan produk  Shaklee dan tips mengenainya. Dah saya ni SID Shaklee haruslah guna produk Shaklee kan. 

Nur Masliza 012-2965214
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...