Showing posts with label set menyusu. Show all posts
Showing posts with label set menyusu. Show all posts

Sunday, 15 December 2013

Omegaguard untuk kurus, sihat, cantik, ibu sihat dan anak bijak

Sempena bulan ni promosi omegaguard Buy 6 free 1, saya nak sharing dengan anda semua mengenai 7 golongan yang memerlukan omega dalam kehidupan seharian mereka. Anda perlu mengambil Omega sekiranya anda: 
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)
Haa apa lagi kan nak sihat, nak cantik, nak kurus, nak anak bijak dll tu cecepat lah sambar omega ni....

Nur Masliza 012-2965214




Friday, 1 February 2013

Tambah Susu Badan Dengan Vitamin Shaklee

OK petang  ni kita nak story pasal susu ibu. From my experience menyusukan anak sambil bekerja sangatlah mencabar. Apatah lagi kerja yang memang sentiasa berdepan dengan tekanan. Pengeluaran susu ibu akan merudum jika ibu berada dalam beberapa keadaan dan stress adalah satu puncanya.

Pengalaman saya semasa anak pertama untuk menyusukan anak sangatlah perit. Sudahlah tiada ibu yang aboleh guide, my MIL pulak punyalah tak support :-( . Sedih Ok bila tiap kali menyusukan anak MIL selalu cakap cucu dia menanggis kerana susu saya tak cukup..macam-macam perasaan pun ada. Dengan kata lain stress lah..

Masa tu saya langsung tak terdedah dengan vitamin untuk menyusukan anak..Hanya yang tahu time tu fenugreek..itu pun punyalah susah nak mencarik huhuhu. Tapi Allah itu maha adil, maha bijaksana...Niat suci saya untuk menyusukan anak (even tak 100% bf) tercapai sehinggalah usia Muhammad Firas mencapai 12 bulan. Hajat di hati Allah je tahu saya memang nak bf lagi, tapi disebabkan anakanda terchenta tu sangatlah aktif mengigit jadi terpaksa berhenti....hehehehe

Sebenarnya semasa saya menyusukan dulu banyak juga saya meng 'google' supplement utk tambah susu, tapi infonya sangatlah sedikit. Hah sekarang ni type je kat google tips banyakkan susu ibu...tu dia berderet info hehehehehehe. Nak tahu set untuk menambah susu ibu? Memekatkan susu ibu? dan dalam masa yg sama set ni boleh mencantikkan kulit kita? tadaaaaaaaaaaaaaa

Set Menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee

Nampak mcm banyak jer kan ...Tapi percayalah kesemua vitamin ini SANGAT-SANGAT membantu pengeluaran susu ibu, terutamanya ibu bekerja yang sentiasa mengepam hehehehe (Mcm saya dulu2)...Setiap dua jam saya pam susu utk stok Muhammad Firas....Hasilnya anak saya gebussss hehehehehe (bam bam lah tu hahahah)

Hubungi saya jika ibu ibu ingin menyusukan anak-anak....Sangat berbaloi pelaburan untuk vitamin sebegini kerana hasilnya anak lebih rapat dengan kita..Jimat punsatu hal hehheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...