Showing posts with label vita-lea. Show all posts
Showing posts with label vita-lea. Show all posts

Wednesday, 27 May 2015

Hebatnya Multivitamin Yang Berusia 100 Tahun

2015 Shaklee Meraikan 100 Tahun Tercipanya Vitalea
2015 Shaklee Meraikan 100 Tahun Tercipanya Vitalea

Mungkin ramai yang masih tak tahu bahawa multivitamin pertama di dunia tercipta pada tahun 1915. Multivitamin daripada Shaklee ini merupakan multivitamin tertua di dunia, masakan tidak ianya sudah berusia 100 tahun. Multivitamin Shaklee dikenali dengan nama Vitalea ini sudah memberikan manfaat kepada seluruh manusia di dunia sebab itulah dia mampu bertahan sehingga 100 tahun. Hebat sungguh ciptaan Dr Forest C. Shaklee ini kan. Bukan calang-calang produk boleh bertahan sehingga 100 tahun uolls. Filem KODAK pun tak boleh bertahan sehingga sekarang bila perubahan zaman manual kepada era digital sekarang ni kan. Ingat senang ke nak cipta formula yang boleh digunakan sehingga beratus tahun lamanya. Fuhhhhh sungguh istimewa ramuan yang digunakan dalam formula Vitalea ini, sehinggakan zaman berzaman ianya digunakan manusia sejagat.

Multivitamin Tertua Didunia Berusia 100 Tahun
Multivitamin Tertua Didunia Berusia 100 Tahun

Sebelum mengenali dan jatuh cinta dengan produk Shaklee, saya sendiri tak pernah mengambil multivitamin ni. Nak dengar nama Vitalea apatah lagi kan.Tengok berderet brand multivitamin kat farmasi tetapi tak pernah pun teringin nak beli. Typical sangattttt. Sebelum tahun 2013, saya hanya makan Vitalea ni skip-skip aje. Masa tu tak tahu pun yang Vitalea ni sangat penting dalam proses untuk MENURUNKAN BERAT BADAN dan untuk MENCANTIKKAN KULIT. Tapi bila kerja saya memerlukan saya banyak turun field atau pergi site tetengah hari buta, memang saya sangat konsisten amalkan multivitamin ni. Maklumlah, drive jauh, tetengah hari memerlukan tenaga kan. hehehehe. Sekarang kalau sehari dua tak makan Vitalea ni, mesti ada rasa sesuatuuuuu sangat. seperti pasangan bercinta sehari tak jumpa gundah dulana hidup. Buat apa pun rasa tak lengkap kan.  Saya gerenti, sesiapa yang dah rasa kesan Vitalea ni, mesti tak sanggup nak skip punyalah.

Vitalea Pada Tahun 1915
Vitalea Pada Tahun 1915






Keistimewaan Vitalea Shaklee yang patut anda semua tahu ialah:

1. Penambahan tenaga - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental supaya lebih fokus dalam pembelajaran dan kerja harian.

2. Pelengkap nutrisi - untuk memenuhi kekurangan vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang. Juga mereka yang vegetarian dan anaemia

3. Keupayaan Sistem Produktif - Penting untuk kanak-kanak dan remaja yang membesar.

4. Metabolisme - Membantu dalam stimulasi metabolisma (penting untuk proses menurunkan berat badan) dan melambatkan proses penuaan.

5. Penting pada sel tubuh - menyediakan nutrien yang memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon serta kesihatan tiroid.

6. Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Vitalea Sekarang
Vitalea Sekarang 

Kalau anda semua nak merasai kehebatan dan kebaikan multivitamin tertua di dunia ini boleh hubungi saya 012-2965214. Investment yang berbaloi untuk kesihatan dan kecantikan anda.

Love 
Masliza 
nurmasliza@gmail.com

Monday, 1 July 2013

Shaklee Penuhi Keperluan Nutrient Ibu Hamil Semasa Berpuasa

Alhamdulillah kita semua sudah pun melepasi 6 bulan pertama bagi tahun 2013 ni. Tentunya hitam putih, pahit manis dan warna warni telah tercatat dalam kanvas 2013 ini kan. Pada saya Jun 2013 sangat bermakna, bukan saja dalam kerjaya tetapi perkembangan dalam biz shaklee juga.

Julai dah datang, maknanya tak lama lagi kita semua akan berpuasa. Teringat pengalaman saya berpuasa semasa mengandungkan Firas dulu. Puasa tahun 2010 usia kandungan 5...Hehehehe..Siapa kata ibu mengandung tak boleh berpuasa kan, siapa yang berpandangan begitu memang silap. Lain lah kalau ibu preggy tu asyik muntah dan langsung tak boleh bangun, maka di haruskan untuk ibu membuka puasanya. Saya hanya tinggal puasa 2 hari sahaja sepanjang mengangung, itu pun sebab dah muntah sampai badan tak boleh nak bangun. Huhuhu...Masa saya preggy dulu, tak banyak bahan bacaan yang mendedahkan tentang produk shaklee di blog atau internet. Atau mungkin time tu saya tak byk menggunakan khidmat Dr Google  ni hahahaha.

Setelah terlibat dengan shaklee ni, memang banyak diketahui tentang manfaat produk shaklee kepada ibu mengandung, terutamanya yang berada dalam fasa muntah-muntah (1st trimester). Dan untuk ibu preggy berpuasa, shaklee mempunyai set lengkap untuk membantu ibu atau bakal ibu mengatasi masalah tersebut. Gabungan ESP, Performance Drink, Mealshake, dan Vitalea akan membantu ibu hamil mengatasi masalah pening, mual-mual, letih lesu dan sakit kepala.

Berikut adalah menu yang dicadangkan kepada ibu hamil:

Bersahur
2 sudu esp+1 sudu mealshake - gabungan esp dan mealshake ini akan memberikan ibu tenaga sepanjang hari mengelakkan ibu dari rasa keletihan yang melampau. Selain daripada itu, minuman ini adalah gabungan protein (ESP) dan multivitamin (mealshake) yang membantu tumbesaran bayi dalam kandungan.

500ml Performance drink (sebelum habis waktu sahur) - mengelakkan dehidrasi (dehydration)

Berbuka
Jika ibu tidak berselera untuk makan nasi bolehlah ambil esp+performance drink. Ataupun boleh minum performance drink.

Selepas berbuka
Boleh ambil vitalea agar ibu hamil tidak lah rasa letih, selepas seharian berpuasa. Vitalea adalah multivitamin yang sangat mudah diambil oleh ibu hamil. selain itu, ia juga mengelakkan ibu dari terkena tekanan darah rendah.

So bagaimana, diharapkan info yang dikongsi ini akan membantu ibu-ibu hamil untuk lebih bertenaga menghadapi Ramadhan dan lebih fokus melakukan amalan sunat di bulan yang penuh barakah dan mencari malam al qadar...


Masliza : 012-2965214
nurmasliza@gmail.com

Friday, 1 February 2013

Tambah Susu Badan Dengan Vitamin Shaklee

OK petang  ni kita nak story pasal susu ibu. From my experience menyusukan anak sambil bekerja sangatlah mencabar. Apatah lagi kerja yang memang sentiasa berdepan dengan tekanan. Pengeluaran susu ibu akan merudum jika ibu berada dalam beberapa keadaan dan stress adalah satu puncanya.

Pengalaman saya semasa anak pertama untuk menyusukan anak sangatlah perit. Sudahlah tiada ibu yang aboleh guide, my MIL pulak punyalah tak support :-( . Sedih Ok bila tiap kali menyusukan anak MIL selalu cakap cucu dia menanggis kerana susu saya tak cukup..macam-macam perasaan pun ada. Dengan kata lain stress lah..

Masa tu saya langsung tak terdedah dengan vitamin untuk menyusukan anak..Hanya yang tahu time tu fenugreek..itu pun punyalah susah nak mencarik huhuhu. Tapi Allah itu maha adil, maha bijaksana...Niat suci saya untuk menyusukan anak (even tak 100% bf) tercapai sehinggalah usia Muhammad Firas mencapai 12 bulan. Hajat di hati Allah je tahu saya memang nak bf lagi, tapi disebabkan anakanda terchenta tu sangatlah aktif mengigit jadi terpaksa berhenti....hehehehe

Sebenarnya semasa saya menyusukan dulu banyak juga saya meng 'google' supplement utk tambah susu, tapi infonya sangatlah sedikit. Hah sekarang ni type je kat google tips banyakkan susu ibu...tu dia berderet info hehehehehehe. Nak tahu set untuk menambah susu ibu? Memekatkan susu ibu? dan dalam masa yg sama set ni boleh mencantikkan kulit kita? tadaaaaaaaaaaaaaa

Set Menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee

Nampak mcm banyak jer kan ...Tapi percayalah kesemua vitamin ini SANGAT-SANGAT membantu pengeluaran susu ibu, terutamanya ibu bekerja yang sentiasa mengepam hehehehe (Mcm saya dulu2)...Setiap dua jam saya pam susu utk stok Muhammad Firas....Hasilnya anak saya gebussss hehehehehe (bam bam lah tu hahahah)

Hubungi saya jika ibu ibu ingin menyusukan anak-anak....Sangat berbaloi pelaburan untuk vitamin sebegini kerana hasilnya anak lebih rapat dengan kita..Jimat punsatu hal hehheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...